Preskoči na vsebino
JAK RS
JP1–MOBILNOST–2024 JR7–KRITIKA-SM–2024 JR5-TRUBAR-2024 JR4-P-2024 JR6-PS-2024

Razpis za rezidenčne štipendije na Dunaju za leto 2014

Avstrijsko ministrstvo za šolstvo, kulturo in umetnost in KulturKontakt Austria razpisujeta umetniške rezidence in štipendije za leto 2014, in sicer:


·       3-mesečne štipendije za umetnike s področij likovne umetnosti, umetniške fotografije, oblikovanja, kompozicije, video in medijske umetnosti;
·       1-2-mesečne štipendije za področji literature in literarnega prevajanja;
·       2-mesečne štipendije za področji sodobnega plesa in koreografije;
·       1-mesečne štipendije za kuratorje in posredovalce kulture.


Razpis je starostno omejen na 35 let za področja likovne umetnosti, fotografije, oblikovanja, video in medijske umetnosti ter na 40 let za področja književnosti, literarnega prevajanja, kompozicije, sodobnega plesa in koreografije, kuratorstva in posredovalce kulture.


Štipendija je sestavljena iz brezplačnega bivanja, 800 evrov mesečnega prispevka za bivanje, do 300 evrov za materialne stroške (velja le za področja likovne umetnosti, umetniške fotografije, oblikovanja, kompozicije, video in medijske umetnosti), zdravstvenega zavarovanja, mesečne vozovnice za javni prevoz, mobilnega telefona s kartico v vrednosti 40 evrov.


Ob koncu bivanja je možna predstavitev dela. Gostujoči umetniki se lahko vključijo v program Artists-in-Residence-go-to-School, ki ga pripravlja KulturKontaktAustria.


Rok za prijavo je 31. maj
Več informacij in prijavni obrazec