EU Skladi

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Odličen obisk slovenskih dogodkov na Buch Wien 2017

V okviru avstrijskega knjižnega sejma Buch Wien (8.-12. november) se je Slovenija letos predstavila s posebej bogatim programom, ki je potekal od ponedeljka, 6. novembra do nedelje, 12. novembra.

V fotogaleriji si lahko ogledate vtise z večine prireditev, ki so bile vse odlično obiskane. Na 15 prireditvah s slovenskimi avtoricami in avtorji (5 se jih je dogajalo na različnih lokacijah v mestu, ostale pa na odrih sejma Buch Wien) smo našteli več kot 1000 obiskovalcev. Najbolje obiskane prireditve z več kot sto obiskovalci so bile odprtje razstave Plečnikova Ljubljana (s spremljajočim predavanjem dr. Andreja Hrauskyja), branje Florjana Lipuša, literarni dogodek z Alešem Štegrom in Ilijo Trojanowim ter nedeljski pesniški večer (Veronika Dintinjana, Ana Pepelnik, Maja Vidmar in Primož Čučnik, ob glasbeni  spremljavi Bratka Bibiča). Avditorije na sejmu so dodobra napolnili Sebastijan Pregelj na otroškem odru, Milan Dekleva in Jerneja Jezernik ter nato še Maja Haderlap in Jani Virk na ORF odru, vinarstvo Gaube na kulinaričnem odru in Evald Flisar na odru Forum. Radovedni bralci in obiskovalci so slovenskim avtoricam in avtorjem prisluhnili tudi v knjigarni Orlando (Andrej Blatnik, Jani Virk, Andrej Skubic in Cvetka Lipuš) in v baru kulturnega centra WUK (Dino Bauk), Bauk in Skubic sta se na sejmu s svojima novima prevodoma v nemščino (romana Igre brez meja in Konec.Znova) predstavila tudi na odru Donau Launch.
Dogodke v soorganizaciji JAK in slovenskega kulturno-informacijskega centra SKICA na Dunaju sta podprla Turizem Ljubljana in Slovenska turistična organizacija, sejem Buch Wien ter številne založbe, ki so izdale dela slovenskih avtorjev v nemškem jeziku.

 

Dogodek v knjigarni Orlando je fotografiral Marko Kovič.
Pogovor z Evaldom Flisarjem je fotografiral Peter Scherber.
Pogovor z Dinom Baukom in Andrejem Skubicem na odru Donau Launch na sejmu je fotografiral László Bárdossy.