EU Skladi

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

  • Stavba JAK-spredaj

Življenjepis direktorja

Rojen je bil v Mariboru, leta 1997 je diplomiral iz gledališke in radijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

Med letoma 1997 in 2002 je bil zaposlen kot samostojni ustvarjalec na področju kulture, v tem času je režiral gledališke predstave, umetniško vodil gledališke festivale (Festival monodrame Ptuj, Kurentovanje, Poletje v starem mestu), režiral radijske oddaje, pretežno s področja literature, sodeloval v strokovnih komisijah na področju gledališča in dramske literature (član strokovne komisije za podelitev Grün-Filipičeve nagrade na področju dramaturgije, član strokovne komisije za izbor najboljše monodrame) in delal kot strokovni sodelavec in selektor JSKD.

V obdobju 2003–2007 je delal kot samostojni avtor na RTV Slovenija, predvsem kot režiser in urednik kulturne redakcije, med letoma 2007 in 2009 je vodil javni zavod Mladinski kulturni center Maribor. Leta 2009 je prevzel vodenje Urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor, del leta 2010 je opravljal tudi naloge vršilca dolžnosti programskega direktorja Evropske prestolnice kulture.

Od leta 2011 je predsednik strokovne skupine Festivala Borštnikovo srečanje, v preteklosti je opravljal tudi različne naloge v delovni skupini Nacionalnega sveta za kulturo RS za področje operacionalizacije evropskih sredstev v kulturi. Bil je član delovne skupine MIZKŠ za modernizacijo javnega sektorja v kulturi, delovne skupine za mladinska vprašanja pri Skupnosti občin Slovenije, delovne skupine za področje kulture pri Skupnosti občin Slovenije, Komisije za mladinska vprašanja pri MO Maribor in različnih projektnih skupin na področju kulture na lokalni ravni. 

Od marca 2013 je zaposlen kot direktor Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.