JAK RS

E-novičnik

Založniške novice št. 23, januar 2019


Napovedujemo Javni poziv za področje mobilnosti v tujini za leto 2019

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije bo predvidoma 15. februarja 2019 objavila Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini za leto 2019 za projekte, ki se bodo zgodili do vključno 30. 6. 2019..

Poziv je namenjen avtorjem, založnikom, urednikom, literarnim agentom in prevajalcem za povračilo potnih stroškov v povezavi z dogodki v tujini. Pred prijavo vas prosimo, da preberete besedilo poziva.

Več na tej povezavi.Prvi letošnji rok za prijavo prevodov na Traduki: 1. februar 2019

Bliža se rok za oddajo obrazcev mreže Traduki za kritje prevoda ali nakupa avtorskih pravic.  Spomnimo: Traduki podpira prevode iz nemškega v albanski, bosanski, bolgarski, hrvaški, makedonski, črnogorski, romunski, srbski in slovenski jezik, pa tudi prevode iz teh jezikov v nemščino ter tudi med naštetimi jeziki. Upoštevajo dela 20. in 21. stoletja s področja leposlovja, stvarne literature ter otroške in mladinske književnosti.

Obrazci so na voljo tukaj.JAK to pomlad na knjižnih sejmih v Parizu, Leipzigu in Bologni

Med 15. in 18. marcem bo JAK sodeloval na pariškem knjižnem sejmu Livre Paris, med 21. in 24. marcem 2019 se bomo z nacionalno stojnico že tradicionalno udeležili knjižnega sejma v Leipzigu, in sicer v hali 4, stojnica D503, med 1. in 4. aprilom pa bomo s slovensko nacionalno stojnico prisotni na knjižnem sejmu v Bologni, kjer bomo leta 2021 nastopili kot častna gostja. 

Preberite več.Letos na kurirani ilustratorski razstavi iz Slovenije izbrali Ano Zavadlav!

Slovenske ilustratorke in ilustratorji v Bologni odlično kotirajo, saj se vedno znova uvrščajo na skupinsko razstavo, ki je zelo selektivna pri svoji izbiri - lani Andreja Peklar, letos Ana Zavadlav, nekaj let pred tem Peter Škerl, pred desetletjem in več Alenka Sottler, Polona Lovšin … zagotovo bo odmevala tudi osrednja slovenska ilustratorska razstava leta 2021, ko bomo v Bologni častna gostja.

Preberite več.

Preberi več »


Spremljajte nas tudi na Facebooku in na naši spletni strani www.jakrs.si.

   
   
   


Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane
Odjavi se