Preskoči na vsebino
  • Košarkarji s knjigami

Pot knjige: Skrivnost izginulih črk

Druga knjižica projekta POT KNJIGE nosi naslov SKRIVNOST IZGINULIH ČRK.

Poučna zgodba v obliki stripa, ki sta jo skupaj z Javno agencijo za knjigo RS ustvarila pisatelj Žiga X Gombač in ilustrator David Krančan, nam sporoča, kako pomembne so v našem življenju knjige, zgodbe, branje in pisanje.

Glavni junak Knjižni molj se tokrat sooči s težko na(d)logo – izginile so vse črke tega sveta. Jih je kdo ukradel? Pojedel? Ali so preprosto izginile?

Hudomušna pripoved o Knjižnem molju, ki skuša najti izginule črke, z odličnimi stripovskimi ilustracijami, nam odstira svetove o pomenu branja in pisanja, nas popelje med različne junake ter v različne kraje sveta in znanja.

Strip je zasnovan interaktivno, poleg zgodbe ponuja deset (10) poučnih gesel o branju, ki jih srečamo med samim besedilom, pa tudi ob koncu knjižice, kjer so vsa zbrana skupaj. Knjižici sta dodana delovna lista za najmlajše bralce, ki osvetlita razumevanje zgodbe.

Strip je namenjen učencem 1. in 2. triletja OŠ, vanj pa bomo z veseljem pokukali tudi vsi ostali bralci in ljubitelji stripa.

Strip je natisnjen z velikimi tiskanimi črkami, besedilo si v okvirčkih sledi sistematično, zato je primeren za obdobje učenja branja in pisanja najmlajših.

E-brošura/e-strip SKRIVNOST IZGINULIH ČRK je objavljena v e-knjižnici Biblos in brezplačno dostopna uporabnikom sistema.