JAK RS

E-novičnik

Javna agencija za knjigo na spletnem knjižnem sejmu v Bologni

Zaradi pandemije se je bolonjski knjižni sejem tudi v letu 2021 preselil na splet, z njim pa tudi nekatere od naših aktivnosti. Ker je sejem v fizični obliki odpadel že drugo leto zapored, je ponovno prestavljeno tudi slovensko častno gostovanje v Bologni, ki bo tako najverjetneje izvedeno v letu 2024, torej leto po častnem gostovanju na knjižnem sejmu v Frankfurtu. Na tak način bomo v največji meri izkoristili promocijski vidik ter tako kot predvideno imeli dve gostovanji v dveh zaporednih letih.

Ker so dejavnosti na spletnem sejmu namenjene zlasti založnikom, JAK v okviru sejma ne bo sodelovala neposredno. Pripravili pa smo več spremljevalnih dejavnosti.

V sodelovanju s Frankfurt Kids, otroškim programom Frankfurtskega knjižnega sejma, prihodnji teden pripravljamo dve spletni B2B srečanji za založnike otroške in mladinske literature.

Srečanji sledita konceptu nemških organizatorjev: 

- v četrtek, 17.06., 14.00-16.00 srečanje nemških prodajalcev & slovenskih urednikov/kupcev pravic,
- v petek, 18.06, 10.00-12.00 srečanje slovenskih prodajalcev & nemških urednikov/kupcev pravic.

Zainteresirani založniki otroške in mladinske literature se lahko še vedno prijavijo za sodelovanje, in sicer na anja.kovac@jakrs.si. Vsaka sodelujoča založba mora sodelovati na obeh srečanjih.

*** 
V tednu zatem sledita še dve predavanji, namenjeni zlasti založnikom otroške in mladinske literature, ki ju pripravljamo v okviru evropskega projekta Vsaka zgodba šteje, in sicer na temi inkluzivnosti in raznolikosti. Obe predavanji sta namenjeni svetovni javnosti, zlasti pa založnikom iz držav, vključenih v projekt (Flandrija (Belgija), Hrvaška, Nemčija, Nizozemska, Portugalska in Slovenija).

- v torek, 22. 6., od 15.00 do 16.00: E-knjige, zvočnice in dostopnost (predava Marko Hercog, tehnični urednik založbe Beletrina), predavanje bo v angleščini z možnostjo postavljanja vprašanj;

- v sredo, 23. 6., od 15.00 do 16.00: Raznolikost in vključenost: vprašajmo se o tem (predava Maria Vlachou iz portugalske organizacije Accesso Cultura), predavanje bo v angleščini.

Za sodelovanje na obeh dogodkih je potrebna predhodna prijava na spletni strani Vsaka zgodba šteje: 

https://www.everystorymatters.eu/o (gumb RSVP).

 

Več na naši spletni strani.

 Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane