JAK RS

E-novičnik

Slovenija na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2021

Po letu premora Frankfurtski knjižni sejem med 20. in 24. oktobrom letos ponovno odpira svoja vrata za javnost. Javna agencija za knjigo bo na sejmu prisotna s slovensko nacionalno stojnico v dvorani 4.0, B58 ter tremi dogodki:

Globina neba:  koncert Anje Zag Golob in Draga Ivanuše (19. 10 ob 20.30, Haus am Dom),

Moj sosed na oblaku:  pesniški večer z Miljano Cunta in Anjo Zag Golob v sodelovanju z revijo manuskripte (20. 10. ob 19.00, klub Yok Yok).

V okviru EU projekta Vsaka zgodba šteje bo v četrtek, 21. oktobra, ob 15.00 na sejmišču v organizaciji JAK potekalo B2B srečanje založnikov otroške in mladinske literature.

Za dodatne informacije o sejmu in dogodkih kliknite tukaj.

Foto reportaža: založniško srečanje v Berlinu in študijsko potovanje po Sloveniji

Javna agencija za knjigo je v sodelovanju s Slovenskim kulturno-informacijskim centrom Berlin 7. septembra v Berlinu organizirala srečanje slovenskih in nemških založnic in založnikov. Na srečanju smo predstavili dve slovenski avtorici, EUPL nagrajenki, Anjo Mugerli in Natašo Kramberger, platformo Europe Readr ter slovenske načrte za leto 2023 v Frankfurtu.

Več o srečanju lahko preberete tukaj

8. septembra se je v Ljubljani začelo letošnje študijsko potovanje nemških založnikov v Sloveniji. Udeležili so se ga predstavniki nemških založb in drugih inštitucij, ki so imeli poleg srečanja s petnajstimi slovenskimi založbami priložnost srečati tudi nekatere slovenske avtorice in avtorje ter obiskati festival Vilenica, domačijo Srečka Kosovela v Tomaju in Bled.

Več o srečanju nemških založnikov si lahko preberete tukaj

 Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane