EU Skladi

JAK in Tehniški muzej Slovenije vabita na prireditev Knjiga zbližuje

V soboto, 18. julija vas med 15.00 in 18.00 vabimo v muzejski park Tehniškega muzeja Slovenije v Bistro pri Vrhniki na prireditev Knjiga zbližuje, ki jo prirejata Javna agencija za knjigo RS in Tehniški muzej Slovenije.

 

Dogodek organiziramo ob otvoritvi muzejske Knjižnice v paviljonu, za katero je knjige podarila Javna agencija za knjigo. S tem smo se Tehniškemu muzeju želeli zahvaliti za sodelovanje, saj velik del arhiva agencije zadnja leta domuje prav na ljubljanskem sedežu Tehniškega muzeja Slovenije, obenem pa ustvariti dogodek, ki bo povezal področji, s katerima se obe ustanovi ukvarjata.

Obiskovalci sobotne prireditve Knjiga zbližuje si bodo tako lahko ogledali muzejsko Knjižnico v paviljonu, se udeležili vodenega ogleda Bistre ter delavnice za otroke in odrasle. 

Za obiskovalce bosta na tiskarskem oddelku med 15.00 in 18.00 na ogled dva prikaza
-    tiskanje na tiskarski stroj “Tiegl” in stavljenje črk,  
-    za mlajše otroke pa bo v muzejskem parku potekala delavnica ”Odtisni plakatno črko”. 

Ob 15.00, 16.00 in 17.00 obiskovalce vabimo na umetnostno-zgodovinsko vodstvo. Na vodenem ogledu si bomo ogledali glavne arhitekturne in umetnostne znamenitosti Bistre, ki opozarjajo, da je bila nekoč namenjena samostanu. Spoznali boste utrinke iz njene zgodovine, polne vzponov in padcev. Spregovorili bomo tudi o menihih, ki so na tem mestu prepisovali knjige, in samostanski knjižnici.

Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice. Program bo prilagojen poostrenim higienskim ukrepom. V zaprtih prostorih so obvezne maske.