EU Skladi

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Odprti Fellowship programi: Frankfurt, Göteborg in Istanbul

Obveščamo vas o aktualnih Fellowship programih, ki bodo potekali v okviru frankfurtskega knjižnega sejma, največjega skandinavskega knjižnega sejma v švedskem Göteborgu in istanbulskega literarnega festivala.

Foto: Niklas Maupoix

FELLOWSHIP PROGRAM FRANKFURT BOOK FAIR (prijave do 30. aprila)

Od 1. marca do 30. aprila 2017 so odprte prijave na Fellowship program v okviru frankfurtskega knjižnega sejma.

Frankfurtski knjižni sejem je bil prvi, ki je uvedel program mreženja pred skoraj dvajsetimi leti in še zmeraj velja za najbolj kakovostnega od vseh podobnih programov. Gosti prihajajo z vsega sveta, vsi so že izkušeni uredniki, agenti in/ali založniki, zato je program odlična priložnost za nove mednarodne stike. Program traja kar 15 dni, in sicer od 1. do 15. oktobra (sam sejem pa bo letos potekal med 11. in 15. oktobrom), ter vključuje obiske založb, knjigarn in številne družabne dogodke. Znanje angleščine je obvezno. Izbranim prijaviteljem sejem krije vse stroške v Frankfurtu (bivanje, prehrana in prevozi), prijavitelji si sami krijejo le pot v Frankfurt.

Za prijavo potrebujete tri priporočilna pisma mednarodnih partnerjev (založnikov, agentov, urednikov) in vašega matičnega podjetja. Sprejetih je med 15 in 20 prijaviteljev. Konkurenca je sicer velika, vendar imajo slovenski prijavitelji tokrat več možnosti za uspeh tudi zaradi slovenske kandidature za častno gostjo na frankfurtskem knjižnem sejmu.

V letu 2016 se je omenjenega programa udeležila urednica Mladinske knjige.

Za več informacij in prijavni obrazec obiščite:
http://www.buchmesse.de/en/Focus_on/more_topics/exchange/fellowship/

 

INVITATION PROGRAM PUBLISHERS at FRANKFURT BOOK FAIR (prijave do 30. aprila)

Pred nekaj leti je sejem v Frankfurtu lansiral še en zanimiv program, ki je namenjen predvsem manjšim oz. neodvisnim založnikom in tistim, ki prihajajo iz Srednje in Vzhodne Evrope (lani sta sodelovali založbi iz Ukrajine in Belorusije, druge so bile iz Afrike, Azije in Južne Amerike). Prijaviteljem (izbrali jih bodo največ 20) krijejo potne stroške in stroške bivanja ter zagotovijo brezplačno stojnico na sejmu. Posebnost programa je dvodnevni seminar z informacijami o nemškem založniškem trgu, s srečanji s predstavniki založniške industrije, delavnico o avtorskih pravicah ipd., ki ga za prijavitelje organizirajo pred samim začetkom sejma.

Program se bo predvidoma začel 9. oktobra, medtem ko bo sejem letos potekal med 11. in 15. oktobrom.

Za več informacij in prijavni obrazec obiščite:
http://www.buchmesse.de/en/Focus_on/more_topics/exchange/invitationprogramme/

 

GÖTEBORG BOOK FAIR FELLOWSHIP PROGRAM FOR TRANSLATORS AND PUBLISHERS (prijave do 4. maja) 

Priporočamo tudi udeležbo na največjem skandinavskem knjižnem sejmu, ki poteka v Göteborgu na Švedskem. Njegova dobra lastnost je, da je pregledno zastavljen in ne prevelik ter zato zlahka obvladljiv. Kulturradet oz. Swedish Arts Council organizira sproščen in uporaben Fellowship program, ki je namenjen urednikom, agentom, založnikom in prevajalcem.

Program poteka od 27. do 30. septembra 2017, medtem ko bo sejem trajal od 28. septembra do 1. oktobra 2017. Organizator krije vse potne stroške (tudi letalsko karto) in stroške bivanja treh nočitev ter vstopnice za sejem in vse seminarje. Sprejmejo približno 15 prijaviteljev, pri čemer je znanje angleščine obvezno, prednost pa imajo tisti, ki se sejma še niso udeležili. Program nudi priložnost za druženje s kolegi iz mednarodnega prostora in za spoznavanje skandinavskega knjižnega trga.

Za več informacij in prijavni obrazec obiščite:
http://www.kulturradet.se/swedishliterature/Grants/Goteborg-Book-Fair/

 

FELLOWSHIP PROGRAM V ISTANBULU (prijave do 15. marca)

Prijeten štiridnevni Fellowship program omogoča tudi ITEF Istanbul Tanpinar Literature Festival v Istanbulu, ki letos poteka med 8. in 10. majem pod motom City and Dream. Sprejmejo do 20 prijaviteljev in organizirajo tridnevno mreženje z obiski turških založb in drugimi družabnimi dogodki. Festival udeležencem krije stroške štirih nočitev (7.-11. maj), medtem ko morate za stroške poti poskrbeti sami.

Rok za prijavo je 15. marec 2017.

Izpolnjeno prijavnico s pripeto fotografijo (do 1 MB) je potrebno poslati ga. Gizem Özgüven na naslov fellowshipping@itef.compong.tr.

Prijavnico v Wordu dobite na e-naslovu: renata.zamidaping@jakrspong.si