EU Skladi

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Novo - Razpis za mobilnost odslej tudi za urednike in založnike!

Javni razpis kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini, ki je bil doslej namenjen le avtorjem, bo odslej odprt tudi za slovenske urednike in založnike.

Opozarjamo vas na novost pri Javnem razpisu kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini, ki je bil doslej namenjen le avtorjem. Odslej bo ta razpis (objavljen bo predvidoma v začetku aprila) odprt tudi za slovenske urednike in založnike ter bo omogočal sofinanciranje potnih stroškov posamičnih prijaviteljev za udeležbo na prireditvah v tujini, namenjenih širši oziroma strokovni založniški javnosti – torej na knjižnih sejmih, literarnih festivalih, mednarodnih založniških srečanjih, mednarodnih knjigotrških konferencah, prevajalskih dogodkih ipd. Do prijave na razpis so upravičeni kulturni projekti, ki niso financirani iz naslova drugih projektov JAK.

Namen razširjenega ukrepa je predvsem spodbuditi mednarodne stike slovenskih založnikov, B2B predstavitve založniških programov in knjig slovenskih avtorjev ter trgovanje z avtorskimi pravicami s ciljem promocije in uveljavljanja slovenskih založb ter slovenskih avtorjev in njihovih del v tujini.

JAK bo izbranim izvajalcem projektov sofinancirala do 100 odstotkov vseh upravičenih stroškov na prijavljeni kulturni projekt posamičnega urednika oziroma založnika.

Med upravičene stroške sodijo potni stroški, in sicer za vlak (2. razred) ali avtobus ali letalo (ekonomski razred) oz. plačilo kilometrine, največ v višini vrednosti železniške vozovnice 2. razreda, stroški vinjet, stroški drugih javnih prevozov in stroški vizumov.

Prijavite se lahko za dogodke v tujini, ki se jih udeležite kadarkoli v letu 2017, tudi če dogodek poteka pred datumom objave razpisa. Primer: urednica Špelca Mrvar se v imenu založbe Modrijan udeleži sejma v Leipzigu, ki poteka marca. Po javni objavi razpisa pošlje prijavo z (letalsko) vozovnico za opravljeno pot, JAK vlogo obravnava in retrogradno povrne stroške.

AKTUALNI IN PRIHAJAJOČI RAZPISI JAK:
Trenutno je še vedno odprt razpis za e-založništvo (do 3. aprila), predvidoma 10. marca pa bo objavljen  Javni razpis za izbor izvajalcev in sofinanciranje kulturnih projektov poklicnega usposabljanja na področju knjige za leto 2017 – podatki o razpisih so objavljeni na spletni strani www.jakrs.si.