EU Skladi

Utrinki s Frankfurtskega knjižnega sejma 2017

JAK stojnica - Frankfurtski knjižni sejem 2017

Slovenija se je letos na Frankfurtskem knjižnem sejmu predstavila v prenovljeni podobi in z večjo stojnico po zasnovi pesnice in arhitektke Lucije Stupica, ki je v opremo umestila slovenske izdelke - stol Nico Less, ki ga je za podjetje Donar zasnoval Primož Jeza Studio in je leta 2016 prejel Red Dot Award, Stolžek in unikatno spletene tabureje iniciative Oloop. Kulturno ekološko društvo Smetumet pa je prispevalo darilca O, krasen obesek – v lectovo srce iz odpadnega papirja vtisnjena semena travniškega cvetja.

Na stojnici so imele svoje individualne mize založbe Miš, Pivec, Goga in Sodobnost, naslednje leto bomo založnikom ponudili tri dodatne mize za svoje individualne sestanke. Sejem v Frankfurtu je obiskal tudi minister za kulturo Tone Peršak v družbi državne sekretarke Damjane Pečnik in veleposlanika v Berlinu, Francija Buta.


JAK stojnica - Frankfurtski knjižni sejem 2017JAK stojnica - Frankfurtski knjižni sejem 2017JAK stojnica - Frankfurtski knjižni sejem 2017Katja Stergar, Javna agencija za knjigo JAK stojnica - Frankfurtski knjižni sejem 2017Sprejem na JAK stojnici na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2017 Sprejem na JAK stojnici na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2017 Renata Zamida, JAK, vodja projekta Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v FrankfurtuBranko Soban, udeleženec pogovora Žoga za Balkan? Mednarodni interesi na Zahodnem BalkanuUmetniški vodja Galerije Kapelica, Jurij Krpan predstavlja platformo za sodobno raziskovalno umetnostPisatelj Sebastijan Pregelj predstavlja roman Kronika pozabljanja, ki je izšel v nemščini pri založbi Drava Verlag