EU Skladi

Konec oktobra prihaja Beograjski knjižni sejem

Med 21. in 28. oktobrom letos se bomo mudili na Beograjskem knjižnem sejmu, kjer nas v družbi založb Pivec, Sodobnost International in Beletrina najdete na stojnici 2224/2 v dvorani 2A.

Na sejem potuje tudi pet slovenskih avtoric in avtorjev: Stanka Hrastelj, Petra Kolmančič, Mojca Kumerdej, Bina Štampe Žmavc ter Avgust Demšar, ki se bodo predstavili na štirih dogodkih:

  • v torek, 23. oktobra ob 20.00 bo v beograjskem PEN centru pesniško branje Stanke Hrastelj, Petre Kolmančič in Bine Štampe Žmavc,
  • v sredo, 24. oktobra bo v pravkar odprtem Centru za sodobno književnost, ki ga vodi festival Krokodil, branje avtorjev založbe Pivec: Petre Kolmančič, Bine Štampe Žmavc in Avgusta Demšarja,
  • v soboto, 27. oktobra ob 17.00 bo v dvorani Vasko Popa na sejmu nastopila Mojca Kumerdej, ki v Beograd prihaja ob izidu srbskega prevoda romana Kronosova žetev (Geopoetika, 2018), ki ga je prevedla Ana Ristović. Poleg avtorice bosta nstopila tudi avtor Vule Žurić in direktore ter glavni urednik založbe Geopoetika, Vladislav Bajac.

Od literature k poslu: v sredo, 24. oktobra ob 11.00 bomo v dvorani 4 beograjskega sejmišča priredili B2B srečanje slovenskih in srbskih založnikov. Vsi založniki, ki nameravate obiskati sejem, ste vabljeni k prijavi na srečanje na anja.kovac@jakrs.si.