EU Skladi

Po dveh letih ponovno študijsko potovanje tujih založnikov v Sloveniji

Vabljeni na druženje z gosti študijskega potovanja v okviru festivala Vilenica v sredo, 8. 9. ob 17.00 na vrtu Lili Novy v Ljubljani

 

Med 8. in 11. septembrom bo v Ljubljani, na Bledu in na Krasu potekalo letošnje študijsko potovanje za tuje založnike in producente s področja literature v organizaciji Javne agencije za knjigo RS. Letos v Slovenijo prihajajo gostje iz Nemčije in Avstrije, med katerimi so:

Martin Hielscher, C. H. Beck

Kathrin Liedtke, Berlin Verlag

Jan-Philip Martin, Suhrkamp

Tanja Graf, Literaturhaus München

Andreas Unterweger, revija Manuskripte

Sophie Wielandt, ORF

Gostom se bosta pridružila še kurator programa Slovenije kot častne gostje v Frankfurtu 2023, Matthias Göritz, ki v Slovenijo prihaja tudi kot gost festivala Vilenica, ter prevajalec in medkulturni posrednik Erwin Köstler.

Letošnje študijsko potovanje organiziramo v sodelovanju s festivalom Vilenica, v okviru katerega bo v sredo, 8. septembra, ob 17.00 na vrtu Lili Novy potekal pogovor z Matthiasom Göritzem. Pogovor bo moderirala Mojca Kranjc, prevajalka vseh treh njegovih doslej v slovenščini izdanih romanov, ki so izšli pri založbi Litera.

Avtorice in avtorje ter založnice in založnike vljudno vabimo na pogovor in zatem na neformalno druženje z gosti študijskega potovanja.

 

Foto: vrt Lili Novy (© Kaval Group)