EU Skladi

Slovenija na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2021

Po letu premora Frankfurtski knjižni sejem med 20. in 24. oktobrom letos ponovno odpira svoja vrata za javnost. Javna agencija za knjigo bo na sejmu prisotna s slovensko nacionalno stojnico v dvorani 4.0, B58 ter tremi dogodki:

Globina neba:  koncert Anje Zag Golob in Draga Ivanuše, ki bo potekal v torek, 19. oktobra, ob 20.30 na frankfurtskem prizorišču Haus am Dom (Domplatz 3, Frankfurt) ter

Moj sosed na oblaku:  pesniški večer z Miljano Cunta in Anjo Zag Golob v sodelovanju z revijo manuskripte v sredo, 20. oktobra, ob 19.00 v klubu Yok Yok (Münchener Straße 32, Frankfurt).

V okviru EU projekta Vsaka zgodba šteje bo v četrtek, 21. oktobra, ob 15.00 na sejmišču v organizaciji JAK potekalo B2B srečanje založnikov otroške in mladinske literature. Prijave na srečanje so mogoče preko te povezave.

Na sejmu letos sodeluje tudi sedem slovenskih založnikov: Cankarjeva založba in Mladinska knjiga, Založba Pivec, Goga, Miš, KUD Sodobnost International, Malinc ter Beletrina.

Spomnimo: lani je sejem potekal v digitalni obliki, Javna agencija za knjigo pa je bila na sejmu kot edina država prisotna z virtualno stojnico.

 

Partnerji dogodkov so: Slovenski kulturno-informacijski center Skica Berlin, Kulturnetz Frankfurt, Haus am Dom, revija manuskripte in projekt Every Story Matters, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.