Preskoči na vsebino

Praznovanje Mednarodnega dneva knjig za otroke (2.4.2023) in Simpozij Posebne knjige (5.4.2023) MKL, Knjižnica Otona Župančiča

Letos Slovenska sekcija IBBY, Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS, revija Otrok in knjiga ter Sekcija za otroško in mladinsko književnost pri DSP pripravljajo dogodek 5. 4. ob 18. 30 v DSP.

Po pozdravnih nagovorih predstavnikov vseh soorganizatorjev nam bosta Katja Stergar, v. d. direktorice JAK, in Miha Kovač, kurator slovenskega gostovanja na sejmu v Frankfurtu, predstavila stanje, načrte in obete za gostovanji Slovenije na sejmih v Frankfurtu 2023 in Bologni 2024.

Ob praznovanju 2. aprila naj vas spomnim še na IBBY sklad za otroke v stiski

. Ta zagotavlja podporo otrokom na kriznih področjih, ki so jih prizadeli vojna, družbena nesoglasja ali naravne nesreče. Več o skladu  lahko preberete na ibby.si/ibby-sklad-za-otroke-v-stiski. Sklad lahko podprete z donacijo preko spleta, prispevke pa bomo zbirali tudi na praznovanju 5. 4. Več informacij o praznovanju najdete

tukaj

Praznovanje se bo odvilo istega dne kot simpozij Posebne knjige - posebne zgodbe v organizaciji MKL, Pionirske - kompetenčnega centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo.  Več informacij o simpoziju in prijava.

Obrazec za predloge za mednarodne nagrade in priporočilne sezname. Nominirance za leto 2024 bomo lahko še posebej izpostavljali v okviru slovenskega gostovanja na sejmu v Bologni v letu 2024.

Rok za oddajo obrazcev je 6. april 2023.