Preskoči na vsebino

Nacionalni mesec skupnega branja 2023 (NMSB 2023)

Nacionalni mesec skupnega branja 2023 (NMSB 2023)

Med 8. septembrom (mednarodni dan pismenosti) in 8. oktobrom 2023 bomo v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja ponovno brali skupaj.

Pobudniki NMSB skupaj s partnerji in podporniki pripravljamo številne dogodke in dejavnosti, ki prispevajo k boljšemu prepoznavanju pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni pa tudi v zamejstvu in po svetu.

Več informacij najdete v dogodkovniku na spletni strani NMSB 2023: https://nmsb.pismen.si/

 

NMSB 2023 posebno pozornost namenja:

1. Promociji nacionalnih projektov za spodbujanje branja in bralne pismenosti v domačem in mednarodnem prostoru: v luči Slovenije kot častne gostje na letošnjem frankfurtskem knjižnem sejmu in prihodnje leto na knjižnem sejmu otroške in mladinske literature v Bologni bo temu namenjena vrsta aktivnosti, tudi plakatno komunikacijska nacionalna akcija Beremo skupaj.

2. Branju strokovne in stvarne literature: z nacionalnim strokovnim posvetom Branje za znanje.

3. Medgeneracijskemu branju: projekt  Medgeneracijsko branje  se kot novost pridružuje vseslovenska akcija Pokloni čas, polepšaj dan.

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

 

Med osrednje dogodke NMSB uvrščamo tudi nacionalni projekt Rastem s knjigo (nosilka JAK RS, začetek projekta 2022/23 – ob koncu NMSB, tj. 8. oktobra 2023).