Preskoči na vsebino

KULTURNI BAZAR V REGIJI 2023

V četrtek, 12. oktobra 2023, bo med 8.30 in 20. uro v Gledališču Koper na četrtem nacionalnem medresorskem strokovnem usposabljanju Kulturni bazar v regiji 2023.

Celodnevno strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji 2023 vključuje več kot trideset dogodkov z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje. V Gledališču Koper in drugih kulturnih ustanovah v mestu bodo svojo bogato ponudbo kulturno-vzgojnih programov, projektov, dejavnosti in vsebin predstavile tako kulturne ustanove iz širše primorske regije, kot tudi iz vse Slovenije. Program je zasnovan tako, da ga lahko oblikujete po svojih potrebah in željah.

Namen usposabljanja v regiji je zagotavljanje večje dostopnosti kakovostnih programov na področju kulturno-umetnostne vzgoje v širši primorski regiji in predstavitev vsebin s poudarkom na partnerskem povezovanju in sodelovanju različnih organizacij na posameznih ravneh družbe: na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, na ravni vrtcev, šol in kulturnih ustanov, med strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju, med umetniki oziroma delavci kulturnih ustanov ter med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in družinami. S tem pristopom želijo organizatorke ustvariti čvrsto mrežo strokovnih partnerjev z namenom strateškega izvajanja kakovostne kulturno-umetnostne vzgoje tudi na regijski ravni.
  
Vabilo, program in e-prijavnico usposabljanja najdete tukaj.

Na brezplačno strokovno usposabljanje se prijavite z e-prijavo.

Udeležba je brezplačna.  

Zaradi učinkovitejše organizacije, pa tudi zaradi omejitev udeležbe na posameznih dogodkih, prijavo posredujte čim prej, najpozneje do 5. oktobra 2023. Izpolnjena in poslana e-prijava je vaša vstopnica na izbrane dogodke, hkrati pa vam omogoča pridobitev potrdila o udeležbi na strokovnem usposabljanju.

V okviru Kulturnega bazarja v regiji bo 11. oktobra 2023 v Gledališču Koper potekal tudi spremljevalni program, ožji mednarodno obarvan strokovni posvet Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva. Posvet je namenjen vodstvom vzgojno-izobraževalnih zavodov, županom in županjam, njihovim pomočnicam in pomočnikom ter odgovornim za kulturne in vzgojno-izobraževalne oziroma družbene dejavnosti v lokalnih skupnostih in vodstvom kulturnih ustanov.

 

Kulturni bazar v regiji 2023 organizirajo:

Nataša Bucik, nacionalna koordinatorka KUV na MK
Nada Požar Matijašič, nacionalna koordinatorka KUV na MVI
Ana Petrovčič, nacionalna koordinatorka projekta Kulturni bazar v CD