EU Skladi

Rastem s knjigo 2009

Okrožnica o nadaljevanju projekta

 

Nadaljevanje projekta »RASTEM S KNJIGO 2009 – IZVIRNO SLOVENSKO MLADINSKO LEPOSLOVNO DELO VSAKEMU SEDMOŠOLCU« v šolskem letu 2009/2010Spoštovani!

V juniju 2009 smo vas obvestili o organizaciji in poteku nacionalnega projekta »Rastem s knjigo 2009 – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu« v šolskem letu 2009/2010, ki ga pripravljamo Javna agencija za knjigo RS (JAK), Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za šolstvo in šport in Zveza splošnih knjižnic.

Pošiljamo vam informacijo o nadaljevanju nacionalnega projekta »Rastem s knjigo 2009« in vas seznanjamo, da je bila na Javnem ciljnem razpisu za izbor kulturnih projektov »Rastem s knjigo 2009 – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu« (JR4–ML–2009) izbrana knjiga pisatelja Dušana Čatra: Pojdi z mano. Za osnovno predstavitev knjige prilagamo anotacijo Pionirske - centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana.

Konec avgusta oz. v začetku septembra 2009 bodo v osrednje območne knjižnice dostavljene izbrane knjige za sedmošolce na podlagi podatkov o številu sedmošolcev v šolskem letu 2009/2010 v osnovnih šolah in šolah s prilagojenim programom, ki so bili na JAK posredovani v juniju in juliju 2009.

Uradni začetek projekta v šolskem letu 2009/2010 je 8. september 2009, ob mednarodnem dnevu pismenosti. Knjigo Dušana Čatra: Pojdi z mano bodo sedmošolci prejeli ob organiziranem obisku najbližje splošne ali osrednje območne knjižnice v okviru letnega delovnega načrta vseh slovenskih osnovnih šol in šol s prilagojenim programom, kjer bodo sodelavci knjižnic zanje pripravili program s predstavitvijo knjižnice, knjižnično-informativnega znanja, avtorja izbrane knjige in knjige same.

Program obiska in priporočene aktivnosti ob izvajanju projekta Rastem s knjigo 2009 boste prejeli naknadno, predvidoma do uradnega začetka projekta, to je do 8. septembra 2009.

Za dodatna pojasnila in informacije lahko pokličete Tjašo Urankar na JAK (telefon: 01 369 58 25 ali e-pošta: tjasa.urankar(at)jakrs.si).

V upanju na uspešno sodelovanje pri projektu »Rastem s knjigo 2009« tudi v novem šolskem letu vas lepo pozdravljamo.

Slavko PREGL
DIREKTOR
Javna agencija za knjigo RS

dr. Stojan PELKO
DRŽAVNI SEKRETAR
Ministrstvo za kulturo

Alenka KOVŠCA
DRŽAVNA SEKRETARKA
Ministrstvo za šolstvo in šport

Pripravile:
Tjaša Urankar, Javna agencija za knjigo RS
Nataša Bucik, Ministrstvo za kulturo
Nada Požar Matijašič, Ministrstvo za šolstvo in šport
Tilka Jamnik, Zveza splošnih knjižnic