EU Skladi

Vabilo na srečanje s tujimi založniki in kulturnimi novinarji v Slovenski hiši

Srečanje bo v četrtek, 3. septembra, ob 18. uri v Slovenski hiši (Cankarjevo nabrežje 13, Ljubljana). Z gosti se bomo družili ob izbrani slovenski kulinariki in knjigah slovenskih avtorjev.

 

 

Na Javni agenciji za knjigo Republike Slovenije smo v okviru pripravljalnih dejavnosti v luči kandidature Republike Slovenije za častno gostjo na frankfurtskem knjižnem sejmu skladno s strateškimi usmeritvami letos pripravili prvi študijski obisk za skupino tujih založnikov in kulturnih novinarjev, ki prihajajo iz nemškega govornega področja.

Pripravili smo program, obarvan z literarnimi dogodki, ki se bodo odvijali na privlačnih lokacijah, goste bomo popeljali od Ljubljane, prek Bleda, Lipice, Vilenice in Medane vse do Trsta.

Študijskega obiska Slovenije se udeležuje šest gostov, ki prihajajo iz založb Schoeffling, Wagenbach, Zsolnay in Hanser ter medijskih hiš Neue Zuricher Zeitung in WDR.

V tem času se bodo srečali s predstavniki več institucij, organizirali pa smo tudi neformalno srečanje, na katerega vas vabimo.

V četrtek, 3. septembra 2015, se bomo ob 18. uri ob izbrani slovenski kulinariki in knjigah slovenskih avtorjev družili v Slovenski hiši (Cankarjevo nabrežje 13, Ljubljana).

Veseli bomo vašega obiska, potrditev pošljite na e-naslov: Ekrema.Lipovic-Crnigoj@jakrs.si

S spoštovanjem,
Aleš Novak, direktor