EU Skladi

Program krepitve slovensko-nemških založniških stikov

V sklopu priprav na izvedbo projekta »Slovenija, častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu« Javna agencija za knjigo v Berlinu organizira dvodnevni strokovni program za slovenske založnike, namenjen slovensko-nemškim založniškim stikom.

Slovensko-nemško literarno srečanje v Goriških brdih

Program obsega dva slovensko-nemškim založniškim stikom namenjena dogodka. K sodelovanju vabimo zainteresirane slovenske založnike, ki bi se želeli srečati z nemškimi kolegi in jim predstaviti svoj program in avtorje, ki jih zastopajo, zlasti vabimo tiste, ki se aktivno ukvarjajo s področjem mednarodnega sodelovanja in bi to področje želeli razvijati in krepiti.

Javna agencija za knjigo bo za prijavljene slovenske založnike organizirala brezplačen prevoz v Berlin in prevzela stroške organizacije potovanja in programa. Udeleženci potovanja prevzamejo strošek nočitev v Berlinu. Ker je število razpoložljivih mest omejeno, bodo prednost imeli založniki, ki so vključeni v večletno sofinanciranje programov mednarodnega sodelovanja v okviru javnega razpisa JR1-PROGRAM-2013-2015.

Prijave do 15. 10. 2015 zbiramo na e-naslovu: ekrema.lipovic-crnigoj@jakrs.si