EU Skladi

Frankfurtski knjižni sejem 2015

Knjižni sejem v Frankfurtu poteka od 14. 10. do 18. 10. 2015. Letos smo vabilo za predstavitve na nacionalni stojnici poslali več kot tridesetim slovenskim založbam, ki so s posodobljenimi opisi kot razstavljalci zapisane tudi v katalogu.

Frankfurtski knjižni sejem 2015

Na slovenski stojnici (v hali 5.0, št. B126) predstavljamo najnovejšo produkcijo po izboru založnikov (letnik 2014 ali 2015), za predstavitev so založniki lahko dostavili tudi tujejezične kataloge in druga promocijska gradiva, avtorje, nagrajene s kresnikom v obdobju 2010-2015 (Tadej Golob, Drago Jančar, Andrej E. Skubic, Goran Vojnović, Davorin Lenko) ter avtorje, ki so zaradi različnih dosežkov v zadnjem obdobju ali pomembnih obletnic deležni posebne pozornosti (Gabriela Babnik, Nataša Kramberger, Miki Muster, Boris Pahor, Slavoj Žižek).

Delegacija JAK je v četrtek, 15. 10, dopoldan uradno predala vsebinski elaborat slovenske kandidature za nastop v vlogi častne gostje na frankfurtskem knjižnem sejmu direktorju sejma Jürgenu Boosu. Slovenija bi bila šele tretja slovanska dežela z nazivom častne gostje v tridesetletni zgodovini podeljevanja tega naziva, in prva po več kot petnajstih letih, ko se je predstavljala Rusija. JAK, ki jo je za izvedbo projekta pooblastila Vlada RS, je s pripravljalnimi aktivnostmi pričela že v letošnjem letu.