EU Skladi

Literarni dogodki na Dunaju

26.–29. 4. 2016

Vabilo-knjigarna PHIL
Plakat Apropos Slowenien

APROPOS SLOWENIEN: Neue Literatur von Nebenan

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije v sklopu pripravljalnih aktivnosti za projekt »Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Frankfurtu« med 26. in 29. aprilom 2016 skupaj s SKICO (Slovenskim kulturnim centrom v Avstriji) organizira štiri literarne dogodke s slovenskimi avtoricami in avtorji na Dunaju.

Literarni program

Torek, 26.4., od 20.00, knjigarna PHIL (Gumpendorfer Straße 10–12)
V priljubljeni knjigarni/kavarni v centru mesta avstrijski avtor Robert Prosser gosti Cvetko Lipuš, Ano Pepelnik, Davorina Lenka in avstrijsko pesnico in pisateljico Vereno Mermer. Slišali bomo slovensko poezijo in prozo v izvirniku in nemških prevodih, druženje se nadaljuje s slovensko glasbo (DJ Teo P) in pivom Bevog iz slovenske pivovarne v avstrijski Radgoni.

Sreda, 27.4., ob 21.00, kulturni center Alte Schmiede (Schönlaterngasse 9)
Angelika Reitzer in Aleš Šteger, pogovor ob izidu nemškega prevoda romana Odpusti (Archiv der toten Seelen, Schoeffling, 2016)

Četrtek, 28.4., ob 19.00, Österreichische Gesellschaft für Literatur (Herrengasse 5)
Boris Pahor v pogovoru s Thomasom Poissom, prevodnim urednikom njegovega romana Nekropola in velikim poznavalcem Pahorjevega opusa. Moderira: Cornelius Hell.

Petek, 29.4., ob 19.00, Hauptbücherei Wien (Hauptbücherei am Gürtel, 1070 Urban-Loritz-Platz 2a)
Goran Vojnović in Maja Haderlap v pogovoru o nemškem prevodu romana Jugoslavija, moja dežela (Vaters Land, folio, 2016). Moderira: Katja Gasser (ORF), odlomke v nemščini bo prebiral prevajalec romana, Klaus Detlef Olof. Partnerji: Založba Folio, Založba Schoeffling, Knjigarna Hauptbücherei am Gürtel, Kulturni center Alte Schmiede, Österreischische Gesellschaft für Literatur.