EU Skladi

Nemški in slovenski dramaturgi iz oči v oči na Borštnikovem festivalu

Udeleženci okrogle mize Dramaturgi iz oči v oči

Javna agencija za knjigo je skupaj s Festivalom Borštnikovo srečanje ter dramaturginjo in prevajalko Urško Brodar v okviru letošnjega festivala organizirala srečanje nemških in slovenskih dramaturgov. JAK si tudi na ta način prizadeva krepiti vezi med nemškim in slovenskim kulturnim prostorom na vseh področjih umetnosti.

Nemški in slovenski dramaturgi so se udeležili več neformalnih srečanj, osrednji dogodek pa je bila okrogla miza Dramaturgi iz oči v oči, v soboto, 21. oktobra 2017, na kateri so o vrsti zanimivih tem (z večinoma strokovnim občinstvom) razpravljali nemški dramaturgi Stefan Bläske, Uwe Gössel in Johanna Höhmann ter slovenske dramaturginje Alja Predan, Simona Semenič in Urška Brodar, ki je pogovor tudi moderirala.

Prispevek RTV Slovenija, oddaja Osmi dan: Dramaturgi letošnjega Borštnikovega srečanja

Utrinki z okrogle mize so na ogled v galeriji.
Foto: 52. Festival Borštnikovo srečanje / Matej Kristovič in Boštjan Lah


Udeleženci okrogle mize Dramaturgi iz oči v oči Udeleženci okrogle mize Dramaturgi iz oči v oči Dramaturg Uwe GösselDramaturg Stefan BläskeDramaturginja Johanna Höhmann, Kammerspiele MünchenDramaturginja Alja PredanDramaturginja Simona SemeničDramaturginja Urška BrodarKsenija Repina, v. d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanjaMaja Šorli, strokovna žirantka 52. Festivala Borštnikovo srečanje in dramatičarka Simona HamerMilan Mađarev, strokovni žirant 52. Festivala Borštnikovo srečanjeUroš Trefalt, strokovni žirant 52. Festivala Borštnikovo srečanjeAleš Novak, direktor JAK Renata Zamida, JAK Zdravko Duša Udeleženci okrogle mize Dramaturgi iz oči v oči