EU Skladi

Odličen obisk slovenskih dogodkov na Buch Wien 2017

V okviru avstrijskega knjižnega sejma Buch Wien (8.-12. november) se je Slovenija letos predstavila s posebej bogatim programom, ki je potekal od ponedeljka, 6. novembra do nedelje, 12. novembra.

Literarni dogodek v knjigarni Orlando

V fotogaleriji si lahko ogledate vtise z večine prireditev, ki so bile vse odlično obiskane. Na 15 prireditvah s slovenskimi avtoricami in avtorji (5 se jih je dogajalo na različnih lokacijah v mestu, ostale pa na odrih sejma Buch Wien) smo našteli več kot 1000 obiskovalcev. Najbolje obiskane prireditve z več kot sto obiskovalci so bile odprtje razstave Plečnikova Ljubljana (s spremljajočim predavanjem dr. Andreja Hrauskyja), branje Florjana Lipuša, literarni dogodek z Alešem Štegrom in Ilijo Trojanowim ter nedeljski pesniški večer (Veronika Dintinjana, Ana Pepelnik, Maja Vidmar in Primož Čučnik, ob glasbeni  spremljavi Bratka Bibiča). Avditorije na sejmu so dodobra napolnili Sebastijan Pregelj na otroškem odru, Milan Dekleva in Jerneja Jezernik ter nato še Maja Haderlap in Jani Virk na ORF odru, vinarstvo Gaube na kulinaričnem odru in Evald Flisar na odru Forum. Radovedni bralci in obiskovalci so slovenskim avtoricam in avtorjem prisluhnili tudi v knjigarni Orlando (Andrej Blatnik, Jani Virk, Andrej Skubic in Cvetka Lipuš) in v baru kulturnega centra WUK (Dino Bauk), Bauk in Skubic sta se na sejmu s svojima novima prevodoma v nemščino (romana Igre brez meja in Konec.Znova) predstavila tudi na odru Donau Launch.
Dogodke v soorganizaciji JAK in slovenskega kulturno-informacijskega centra SKICA na Dunaju sta podprla Turizem Ljubljana in Slovenska turistična organizacija, sejem Buch Wien ter številne založbe, ki so izdale dela slovenskih avtorjev v nemškem jeziku.

 

Dogodek v knjigarni Orlando je fotografiral Marko Kovič.
Pogovor z Evaldom Flisarjem je fotografiral Peter Scherber.
Pogovor z Dinom Baukom in Andrejem Skubicem na odru Donau Launch na sejmu je fotografiral László Bárdossy.


Pogovor s Florjanom Lipušem Pogovor o slovenskih otroških in mladinskih knjigah: Katja Wiebe (Int. Jugendbibliothek, München), Katja Stergar in Renata Zamida (obe JAK)Slovensko-avstrijski založniški zajtrk v org. JAKKnjigarna OrlandoLiterarni dogodek v knjigarni OrlandoLiterarni dogodek v knjigarni OrlandoLiterarni dogodek v knjigarni Orlando - Renata Zamida (JAK), Barbara Koželj Podlogar (SKICA), Aleš Novak (JAK)Literarni dogodek v knjigarni OrlandoAndrej Blatnik - Saj razumeš?Andrej Blatnik - Saj razumeš?Literarni dogodek v knjigarni OrlandoJani Virk in Andrej Skubic v knjigarni OrlandoAndrej Blatnik in Barbara Koželj Podlogar (SKICA) v knjigarni OrlandoJani Virk v knjigarni Orlando Literarni dogodek z Dinom BaukomPogovor s pisateljema Dinom Baukom in Andrejem Skubicem na sejmu Pogovor s pisateljema Dinom Baukom in Andrejem Skubicem na sejmu Andrej SkubicDino BaukLiterarni pogovor Aleša Štegra in Ilije TrojanowaLiterarni pogovor Aleša Štegra in Ilije TrojanowaLiterarni pogovor Aleša Štegra in Ilije TrojanowaJAK stojnica na Buch Wien JAK stojnica - BuchWienJAK stojnica na Buch Wien Degustacija vin Gaube na kulinaričnem odruDegustacija vin Gaube na kulinaričnem odruDegustacija vin Gaube na kulinaričnem odruPredstavitev otroških slikanic o duhu Babujanu Sebastijana PregljaPredstavitev otroških slikanic o duhu Babujanu Sebastijana PregljaPredstavitev otroških slikanic o duhu Babujanu Sebastijana PregljaPredstavitev otroških slikanic o duhu Babujanu Sebastijana PregljaLit. dogodek z Evaldom FlisarjemV reviji Lichtungen so bile objavljene pesmio nastopajočihLit. dogodek z Evaldom FlisarjemObčinstvo na lit. večeru v Cafe Korb Občinstvo na lit. večeru v Cafe Korb Slovenski avtorji na lit. večeru v Cafe Korb Veronika Dintinjana bere na lit. večeru v kavarni Cafe KorbLit. večer v Cafe Korb, pesnica Ana PepelnikMaja Vidmar bere na lit. večeru v kavarni Cafe KorbMaja Vidmar Primož Čučnik bere na lit. večeru v kavarni Cafe KorbPrimož Čučnik Nastop Bratka Bibiča na lit. večeru v kavarni Cafe Korb Bratko Bibič