JAK RS

E-novičnik

Po dveh letih ponovno študijsko potovanje tujih založnikov v Sloveniji

Vabljeni na druženje z gosti študijskega potovanja v okviru festivala Vilenica v sredo, 8. 9. ob 17.00 na vrtu Lili Novy v Ljubljani

Med 8. in 11. septembrom bo v Ljubljani, na Bledu in na Krasu potekalo letošnje študijsko potovanje za tuje založnike in producente s področja literature v organizaciji Javne agencije za knjigo RS. Letos v Slovenijo prihajajo gostje iz Nemčije in Avstrije. Seznam gostov si lahko ogledate tukaj.

Gostom se bosta pridružila še kurator programa Slovenije kot častne gostje v Frankfurtu 2023, Matthias Göritz, ki v Slovenijo prihaja tudi kot gost festivala Vilenica, ter prevajalec in medkulturni posrednik Erwin Köstler.

Letošnje študijsko potovanje organiziramo v sodelovanju s festivalom Vilenica, v okviru katerega bo v sredo, 8. septembra, ob 17.00 na vrtu Lili Novy potekal pogovor z Matthiasom Göritzem. Pogovor bo moderirala Mojca Kranjc, prevajalka vseh treh njegovih doslej v slovenščini izdanih romanov, ki so izšli pri založbi Litera.

Avtorice in avtorje ter založnice in založnike vljudno vabimo na pogovor in zatem na neformalno druženje z gosti študijskega potovanja.

Foto: vrt Lili Novy (© Kaval Group)

 

Založniško srečanje slovenskih in nemških založnikov in literarni večer z Ano Schnabl v Literaturhaus Berlin

7. septembra bo na sedežu Predstavništva Evropske komisije v Berlinu potekalo že peto srečanje slovenskih in nemških založnikov, ki ga Javna agencija za knjigo RS organizira v sodelovanju s Slovenskim kulturnim centrom Berlin. Srečanje bo leto potekalo v znamenju slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Preberite več.

Zvečer ob 19.00 bo v ugledni literarni hiši Literaturhaus Berlin potekal pogovor s slovensko pisateljico Ano Schnabl, katere kratke zgodbe so v nemškem prevodu Klausa Detlefa Olofa z naslovom Grün wie ich dich liebe grün lani izšle pri dunajski založbi Folio Verlag. Več o dogodku in vstopnice. Dogodek organizirata Skica Berlin in Literaturhaus Berlin.

Foto: Ana Schnabl (© Leon Vidič), Nataša Kramberger (© Zarja Jana) in Anja Mugerli (© Matej Murič)Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane