JAK RS

E-novičnik

Slovenija se z mednarodnega sejma otroških knjig v Bologni vrača s pogodbo o častnem gostovanju leta 2021

Stojnica v Bologni 2018

Danes se v Bologni končuje 55. mednarodni sejem otroških knjig, na katerem je na več kot 2000 kvadratnih metrov velikem razstavišču sodelovalo okoli 1390 razstavljavcev iz 75 držav, med njimi tudi Slovenija, ki je v organizaciji Javne agencije za knjigo RS (JAK) na stojnici razstavljala dela različnih slovenskih in zamejskih založnikov. Na nacionalni stojnici so bile izpostavljene založbe Miš, Pivec, Sanje in Sodobnost International, samostojni stojnici pa sta na sejmu imeli založbi Mladinska knjiga in MorfemPlus.

Mednarodna mladinska knjižnica v Münchnu vsako leto izbere v svetovni produkciji najboljše mladinske knjige in jih uvrsti v zbirko Bele vrane. Med njimi so tudi slovenske mladinske knjige, ki so v Bologni svoje mesto dobile na stojnici Mednarodne zveza za mladinsko književnost (IBBY). Razstavljeni sta bili Tombola ali življenjeSuzane Tratnik in Ferdo, veliki ptičAndreje Peklar, ki sta se v zbirko uvrstili lansko leto.

Med gosti je bila letos tudi Zveza gluhih in naglušnih Slovenije, saj je bila na stojnici JAK predstavljena knjiga Žiga špaget je za punce magnet avtorice Aksinije Kermauner, ki je prevedena v slovenski znakovni jezik.

Pestro dogajanje na sejmu so tudi letos obiskali številni avtorji in ilustratorji, ki ustvarjajo na področju knjige za otroke, med njimi Miroslav Košuta, Manica K. Musil, Ciril Horjak, Tanja Komadina, Ana Zavadlav in drugi.

Preberite tudi:

Intervju z avtorico dramskih besedil, dramaturginjo in performerko  Simono Semenič in bralni seznam novinarke, pisateljice in prevajalke Marjete Novak Kajzer, ki ju objavljamo na portalu Bližji knjigi.

SPREMLJAJTE NAS TUDI NA FACEBOOKU!Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane