JAK RS

E-novičnik

Izjava za javnost: Slovenija na knjižnem sejmu v Frankfurtu (sreda, 10.- nedelja, 14. oktober 2018)

Javna agencija za knjigo na frankfurtskem knjižnem sejmu, ki je največji mednarodni knjižni sejem na svetu, po februarskem podpisu pogodbe Slovenijo letos prvič predstavlja kot uradno častno gostjo sejma leta 2022.

Na slovenski nacionalni stojnici (dvorana 5.0., C103) bodo s svojo individualno mizo sodelovale založbe Goga, Miš, Pivec, Sanje in Sodobnost International, na sejmu pa imata svoji stojnici tudi Mladinska knjiga (v dvorani 6.1., D36) in Beletrina (v dvorani 5.0., A22). Letos vabimo kar na deset dogodkov (na sejmišču in v mestu) s slovenskimi avtoricami in avtorji, ki jih je JAK organizirala v sodelovanju z mednarodnimi partnerji.

V sredo, 10. oktobra, ob 13. uri,bo na slovenski stojnici že tradicionalno sprejem za mednarodne partnerje, ki se ga bodo udeležili tudi slovenski gosti, vključno z ministrom za kulturo, Dejanom Prešičkom. Minister bo v spremstvu veleposlanika v Berlinu, Franca Buta, in drugih članov uradne delegacije, v sredo opravil tudi uradni ogled sejma ter srečanje z direktorjem sejma, Juergenom Boosom, na predvečer sejma pa se bo delegacija udeležila uradne slavnostne otvoritve sejma in paviljona letošnje častne gostje Frankfurtskega knjižnega sejma- Gruzije.

Na knjižni sejem v Frankfurt letos prihajajo naslednji slovenski avtorji in avtorice: Anja Golob; pri založbi Edition Korrespondenzen oktobra izide nemški prevod (Uljana Wolf in Urška P. Černe) pesniške zbirke Didaskalije k dihanjuGoran Vojnović; pri založbi Folio oktobra izide nemški prevod (Klaus Detlef Olof) romana Figa, Slavoj Žižek, ki bo gost eminentnega sejemskega programa na »modri zofi« (v nemščini sta letos izšli že dve njegovi knjigi), ter Ivana Djilas,Lučka Kajfež Bogataj, Stanka Hrastelj, Vinko Möderndorfer in avtor vinske monografije Slovenija, vinska deželaRobert Gorjak. Celoten program dogodkov s slovenskimi avtorji si lahko ogledate v nadaljevanju.

Za podporo se tudi letos zahvaljujemo Slovenski turistični organizaciji, ki na slovenski stojnici predstavlja turistični in kulinarični potencial Slovenije.

Program dogodkov s slovenskimi avtorji si lahko ogledate TUKAJ.

Celotna izjava za javnost v wordovem formatu je na voljo TUKAJ.

***

Dodatne informacije in slikovni material: Anja Kovač, JAK (anja.kovac@jakrs.si), v času sejma: 051 304 089.

Informacije, vezane na obisk in program ministra Dejana Prešička: Ministrstvo za kulturo, Služba za odnose z javnostmi, Lavra Černigoj Blažko (pr.mk@gov.si)Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane