JAK RS

E-novičnik

Medijska predstavitev zaključka uspešnega projekta »Vključujemo in aktiviramo!«

Spoštovani,

vabimo vas na medijsko predstavitev zaključka uspešnega projekta »Vključujemo in aktiviramo!« (Javna agencija za knjigo RS), ki bo potekala v torek, 22. 10. 2019, ob 12. uri v Veliki sejni sobi Ministrstva za kulturo (Maistrova ulica 10, Ljubljana).

Na tiskovni konferenci bomo spregovorili o konkretnih rezultatih, ki jih je štiriletno delo po celi Sloveniji prineslo ter poudarili, da je projektni učinek dejansko presegel začetna pričakovanja vseh. Slovenski pesniki, pisatelji in ilustratorji so v različnih skupinah po vsej Sloveniji s pomočjo kakovostne slovenske literature udeležence iz ciljnih ranljivih družbenih skupin (zaporniki, osebe s težavami v duševne zdravju, osebe, ki se zdravijo odvisnosti od prepovedanih drog in osebe z motnjo v duševnem razvoju) usposabljali, da bi se lažje in učinkoviteje socialno aktivirali in (ponovno) vključili v družbo. Skušali so jim približati širše področje kulture ter jih ob tem spodbujali v njihovi lastni ustvarjalnosti, sposobnosti kreativnega pisanja in izražanja, veščinah javnega nastopanja in vzpostavljanja medosebnih odnosov. Ob tem so mentorji pridobili dragoceno izkušnjo dela s posamezniki z obrobja družbe, v katerih se je skrivalo dotlej prikrito zanimanje za kulturne vsebine, v nekaj izjemno dragocenih primerih pa pravi literarni in/ali likovni talenti. Vsi udeleženci programa pa so se z boljšo samopodobo in večjo samozavestjo podali preko svojih dotedanjih miselnih obzorij.

Na tiskovni konferenci bodo poleg predstavnikov izvajalske organizacije (Javna agencija za knjigo), ministrstva za kulturo in Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, svojo osebno izkušnjo predstavili tudi dva udeleženca in dva mentorja usposabljanja.

Vse o projektu lahko preberete na spletni strani: 

http://www.jakrs.si/bralna-kultura/vkljucujemo-in-aktiviramo/.

V upanju, da se boste predstavitve lahko udeležili, vas pozdravljamo,

Renata Zamida,

direktorica Javne agencije za knjigo RS



Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane