JAK RS

E-novičnik

Teden slovenske književnosti na Dunaju

4.-10. november 2019, knjižni sejem in številne druge lokacije na Dunaju

Z otvoritvijo razstave slovenske ilustracije v osrednji mestni knjižnici se je včeraj na Dunaju začel Teden slovenske književnosti 2019, ki bo trajal do vključno nedelje, 10. novembra. Teden bo potekal v času, ko se na Dunaju odvija mednarodni knjižni sejem Buch Wien (6. do 10. november), na katerem JAK že tretje leto zapored slovensko knjižno ustvarjalnost predstavlja na nacionalni stojnici . Zvrstilo se bo deset dogodkov z avtoricami in avtorji: Mojco Kumerdej, Dragom Jančarjem, Mirtom Komelom, Alešem Štegrom, Žigo X Gombačem, Davidom Krančanom in Anjo Štefan.

Več o programu si preberite tukaj.

Mednarodni simpozij »Umetnost in njene institucije v boju proti populizmu«

6. in 7. november 2019, Moderna galerija, Ljubljana 

Ljubljanska Moderna galerija bo v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS, Goethe Institutom Ljubljana in Muzeji in galerijami mesta Ljubljane gostila mednarodni simpozij »Umetnost in njene institucije v boju proti populizmu«, na katerem bodo sodelovali muzejski direktorji, kustosi in drugi akterji v polju moderne in sodobne umetnosti. Simpozij je del aktivnosti JAK v sklopu priprav na projekt »Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu leta 2022«, saj naj bi pripomogel k mednarodnemu povezovanju kustosov z namenom nastanka zanimivih razstavnih sodelovanj in izmenjav v letu 2022.

Več o simpoziju lahko preberete tukaj.

Srečanje mreže Traduki in literarnih hiš iz nemškega govornega prostora v Ljubljani

11.-13. november, Ljubljana

Med 11. in 13. novembrom se bosta na povabilo Javne agencije za knjigo RS v Ljubljani zgodili dve mednarodni srečanji: redno polletno srečanje mreže Traduki, ki letos tako kot JAK obeležuje 10-letnico obstoja in srečanje Literarnih hiš iz nemškega prostora in širše, ki bo potekalo na Vodnikovi domačiji v Šiški. Literarne hiše bodo v sklopu internih in deloma javnih debat premlevale nove koncepte nagovarjanja občinstva z literaturo.

Več o srečanjih in celoten seznam udeležencev si lahko ogledate tukaj.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane