JAK RS

E-novičnik

VABILO NA ZAKLJUČEK TRETJEGA USPEŠNEGA LETA PROJEKTA »VKLJUČUJEMO IN AKTIVIRAMO!«

V okviru projekta »Vključujemo in aktiviramo«, ki ga izvaja Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, finančno pa ga podpira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, so že tretje leto zapored po vsej Sloveniji potekala usposabljanja, ki posameznikom različnih ranljivih skupin pomagajo izboljšati njihove socialne veščine in s tem pripomorejo k njihovi lažji vključenosti v družbo.

V tretjem letu so usposabljanja potekala kar v 15 skupinah, udeležilo pa se jih je več kot 100 posameznikov iz različnih ranljivih skupin –  sodelovali so zaporniki, odvisniki na zdravljenju od prepovedanih drog, osebe s težavami v duševnem zdravju in osebe z motnjo v duševnem razvoju, ki so s pomočjo izbranih mentorjev - priznanih slovenskih pisateljev, pesnikov in ilustratorjev - ob obravnavi slovenskih leposlovnih del razvijali lastno ustvarjalnost, sposobnosti kreativnega izražanja in pisanja ter druge kulturne potenciale.

Ob zaključku vsakega leta pripravimo več zaključnih prireditev, ki udeležencem ne pomenijo le nagrade za celoletno delo, pač pa predvsem javno potrditev rezultatov usposabljanja. Vabimo vas, da se nam na kateri od teh prireditev pridružite tudi vi. Vsak dogodek posebej bo zanimiv in bo predstavil en del usposabljanja v projektu »Vključujemo in aktiviramo!«, s svojo prisotnostjo pa boste mediji udeležencem in mentorjem programa izkazali veliko priznanje, obenem pa širši javnosti nudili pozitiven zgled sprejemanja ranljivih družbenih skupin.

  • 3. 12. 2018 (10.30), VDC Polž Mariborskupna zaključna prireditev za 6 skupin, ki združujejo osebe z motnjo v duševnem razvoju (mentorji: Tone Partljič, Aksinja Kermauner, Neli Filipić, Bina Štampe Žmavc, David Bedrač, Cvetka Sokolov; gostja: Inge Breznik)
  • 4. 12. 2018 (15. 30), ZPKZ Dob – zaključna prireditev »Dob ima talent« (mentorica: Stanka Hrastelj; gost: Matej Krajnc)
  • 10. 12. 2018 (16.30), ZPKZ Maribor – zaključna prireditev udeležencev iz mariborskega zapora (mentor: Orlando Uršič; gost: Zoran Predin)
  • 11. 12. 2018 (10.30), Mestni muzej Ljubljanaskupna zaključna prireditev za 4 skupine oseb s težavami v duševnem zdravju (mentorji: Žiga Valetič, Neli Filipić, Alja Adam, Kristina Kočan; gost: Rok Terkaj). Z nagovori bosta na prireditvi sodelovala tudi: državni sekretar Ministrstva za kulturo, mag. Vojko Stopar in Direktorica direktorata za socialne zadeve, mag. Barbara Tiselj
  • 12. 12. 2018 (10.00), PD Radeče - zaključna prireditev (mentor Esad Babačić; gost: Tadej Vesenjak)
  • 12. 12. 2018 (16.30), ZPKZ Ljubljana – literarno glasbeni večer na Povšetovi (mentorica Cvetka Bevc; gostje: Bojan Sedmak, Tomaž Gubenšek in Vlado Kreslin)
  • 13. 12. 2018 (16.30), ZPKZ Ig – zaključna prireditev udeleženk ižanskega zapora »Vzela je svoj kompas« (mentorica: Nataša Konc Lorenzutti; gost: Janez Dovč)

Več o projektu ViA si lahko preberete na: http://www.jakrs.si/bralna-kultura/vkljucujemo-in-aktiviramo/, kjer so dostopne tudi fotografije iz posameznih delavnic.

Prosimo vas, da svojo udeležbo na posameznem dogodku potrdite na enega od e-naslovov:

mojca.bergant-drazetic@jakrs.si ali sabina.zupan@jakrs.si, za vsa dodatna vprašanja pa smo dosegljivi tudi na 051 230 158. Potrditev udeležbe je predčasno potrebna predvsem na vse dogodke v zaporih (zaradi varnostnih in administrativnih postopkov za vstop).Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane