JAK RS

E-novičnik

Vaši založniški programi za izbrane nemške založbe – pridite 23. novembra na SKS

Slovenski knjižni sejem - logotip

V času Slovenskega knjižnega sejma bo JAK organizirala študijsko potovanje nemških založnikov in novinarjev. V četrtek, 23. novembra, je predvideno srečanje v obliki krajše okrogle mize in b2b, torej individualnih pogovorov, tako da vas vabimo k udeležbi in predstavitvi vaših programov. Gosti so se prišli aktivno seznanit s ponudbo knjig slovenskih avtorjev, torej kupovat. Prosimo vas, da si ogledate profile založb in izberete primerne naslove.

ČETRTEK, 23. 11., med 14.00 in 16.00, Cankarjev dom, dvorana M1 (vhod Mala galerija)

Prosimo vas, da svojo aktivno udeležbo (če se udeležujete le okrogle mize, ni potrebno) potrdite na e-naslov: Kristina.Sluga(at)jakrs.si

Založnike boste lahko na sejmu srečali tudi v soboto popoldne.

O avtorskih pravicah se boste lahko pogovarjali z:

Za vse, ki potujete na sejem v New Delhi (6.-14. januar 2018)

Načrt stojnice na sejmu

Slovenija bo med 17 državami, ki se bodo predstavljale v EU paviljonu na mednarodnem sejmu World Book Fair v indijskem New Delhiju. Vsi, ki ste se udeležili koordinacijskega sestanka, nekaj informacij že imate. Podajamo vam praktične informacije, če ste se dokončno odločili za udeležbo na sejmu:

Na sejmu vam lahko brezplačno zagotovimo "rights table", kar je aktualno 8. in 9. januarja 2018. Za zdaj smo mizi rezervirali za založbi Mladinska knjiga in LUD Literatura.

Če želite rezervirati mizo tudi vi, se, prosim, obrnite neposredno na Bennyja Kuriana:
newdelhirightstable1(at)gmail.com

Predlagamo, da ste na sejmu prisotni med 6. in 10. januarjem.

Prisotne založnike bomo aktivno vključili tudi v naslednje programe:

 • 6. januar popoldne (International Corner) – tema: slovenska slikanica,
 • 8. januar dopoldne (EU paviljon) – vloga založnikov in upravljalcev avtorskih pravic v digitalnem okolju.

V prvem tednu decembra vam bomo poslali kontakte indijskih založnikov, ki bodo prisotni na sejmu, in posebej tistih, ki so že seznanjeni s prihodom slovenskih založnikov. Sestanke si organizirate sami.

RAZNO, a POMEMBNO:

 • NASTANITEV: avtorje bo sejem nastanil v hotelu ASHOK, ki je od sejma oddaljen 500 m. JAK bo poskusila dobiti dodaten popust ob nastanitvi celotne delegacije. V kolikor si hotela še niste rezervirali, lahko počakate do 1. 12. in vam bomo sporočili.

 • za Indijo si morate urediti VIZUM. Predlagam, da si uredite e-vizo (izberite kar turistično, ki je veljavna 2 meseca od vstopa v Indijo in stane 50 USD). Če si boste priskrbeli navadno vizo na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani, morate imeti s sabo rezervacijo letalske vozovnice in izpiske prilivov za zadnjega pol leta.

 • E-VIZA:
  Link do e-vize, ki jo plačate s kreditno kartico, jo natisnete na belo podlago in predložite na meji ob vstopu v državo: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
  Za e-vizo potrebujete še:
  - potni list, ki je veljaven še vsaj 6 mesecev na dan vstopa v Indijo ter 2 prazni strani v potnem listu,
  - za vizo je priporočljivo zaprositi vsaj 5 dni pred odhodom v Indijo in ne prej kot 120 dni pred odhodom,
  - potrebna je letalska karta oz. informacije o datumu letov in letališču pristanka,
  - fotografija na belem ozadju: JPEG, min 100KB, max. 1 MG,
  - sken potnega lista: PDF, Minimum 10 KB ,Maximum 300 KB.

 • CEPLJENJE ni potrebno, sploh za obisk knjižnega sejma (uradno je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B).

V EU paviljonu se predstavljajo naslednje države: Slovaška, Češka, Litva, Avstrija, Belgija, Ciper, Slovenija, Švica, Španija, Švedska, Francija, Portugalska, Nemčija, Italija, Danska, Poljska in Madžarska.

Več o knjižnem sejmu v New Delhiju.

ODPRTI PRIJAVI ZA FELLOWSHIPA - Milano in Istanbul

Tempo di Libri, Fiera Milano City, 8.-10. marec 2018
Sejem krije stroške nastanitve in mizo v Rights Centru.

Log-in on the website https://www.milaninternationalrightscenter.it/it/, create and validate your profile by filling all the mandatory fields and finally fill the application form you will find on the profile section of the platform. The invitation will cover the cost of your accommodation in a five-star hotel.

Application forms must be submitted by December the 11th, 2017 and we will inform you of the results of the selection shortly after the deadline.

For the three days of MIRC, you will be entitled to use personalized tables in the Meeting Room free of charge (limited availability - for further information please send an email to international(at)tempodilibri.it).

 

3rd Istanbul Fellowship Programme (8.-12. marec 2018)

Nudijo: letalsko karto, 4 nočitve v hotelu, vso prehrano in transport ter seveda program (ki vključuje srečanja z založniki, obiske založb, predavanja ipd.).

Link na informacije in prijave:https://www.fellowship.istanbul/index.aspx in https://www.fellowship.istanbul/register.aspx

Prijave so odprte do 31. decembra, rezultati so znani 1. februarja 2018.

Prijavijo se lahko: založniki, uredniki, literarni agenti, vladne in nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z avtorskimi pravicami, založništvom ipd.

 

Obveščamo vas tudi o novi založniški tržnici v ZDA – The New York Rights Fair
Metropolitan Pavilion, 30 maj ter 1 junij 2018

Kako nas vidijo ...

Thorsten Ahrend, založba Wallstein

Nemški založnik Thorsten Ahrend (založba Wallstein) v intervjuju za časopis Dnevnik o nemški in slovenski literarni produkciji in založništvu.

Spremljajte naš portal Bližji knjigi

Vabljeni k branju mesečnih uvodnikov. Zadnjega je prispevala Suzana Tratnik.
Uvodnik Suzane TratnikJavna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane