JAK RS

E-novičnik

Napovedujemo Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini za leto 2018

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije bo predvidoma 9. februarja 2018 objavila Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini za leto 2018 (JP1-M-2018).

Predmet javnega poziva je izbor izvajalcev in sofinanciranje kulturnih projektov v letu 2018 na področju mobilnost v tujini (M).
Novost: poziv je namenjen avtorjem, založnikom, urednikom, literarnim agentom in prevajalcem.

Razpis bo odprt do porabe sredstev oziroma najdlje do 1. oktobra 2018.

Združeni arabski emirati vabijo ilustratorje otroških del – prijavite se lahko samo še do 5. 2. 2018!

Sharjah Children's Reading Festival

Otroški literarni festival v Sharjahu v Združenih arabskih emiratih ima dolgo tradicijo, od leta 2012 pa organizira tudi razstavo ilustracij del za otroke z vsega sveta. Letos bo razstava potekala od 18. do 28. aprila.

K sodelovanju so vabljeni ilustratorji z vsega sveta. Njihova dela bo ocenila mednarodna komisija, ilustratorji pa se potegujejo tudi za nagrado sejma, pri čemer so tri najboljša dela bogato nagrajena (prvo delo prejme 8000 ameriških dolarjev, drugo in tretje pa 6000 oz. 4000 ameriških dolarjev). Podeljene bodo tudi tri nagrade za spodbudo, vsaka z denarno nagrado v znesku 1000 dolarjev.

Več o natečaju: Sharjah Children's Reading Festival
Za več informacij pišite na e-naslov: Illustrator(at)scrf.ae

Odprt razpis za Fellowship program v Istanbulu (3.-5. maj 2018)

ITEF

V okviru istanbulskega mednarodnega literarnega festivala ITEF bo tudi letos potekal Fellowship program, namenjen tako večanju prepoznavosti turške literature zunaj meja kot širjenju literarnih obzorij v Turčiji. Tu se srečujejo in ustvarjalno povezujejo avtorji, založniki, literarni agenti, prevajalci, novinarji, vodje literarnih festivalov z vsega sveta, skratka, vsi, ki so tako ali drugače povezani s svetom literature.

Program poteka v Istanbulu in traja tri dni (3.-5. maj) ter nudi veliko možnosti za mreženje z obiski najpomembnejših turških založb in drugimi družabnimi dogodki. Festival krije udeležencem stroške nastanitve za 4 noči, medtem ko morajo za stroške poti poskrbeti sami.

Zadnji rok za prijavo je 1. marec 2018.

Izpolnjeno prijavnico s pripeto fotografijo (do 1 MB) pošljite na e-naslov: fellowship(at)itef.com.tr

Za prijavnico kliknite na Preberi več.

Bližata se knjižna sejma v Leipzigu in Bologni

Knjižni sejem v Bologni

Med 15. in 18. marcem 2018 se bomo z nacionalno stojnico že tradicionalno predstavljali na knjižnem sejmu v Leipzigu, in sicer v Hali 4. Program, ki ga tudi tokrat soustvarjamo z mrežo Traduki (ki letos praznuje 10 let) vključuje predstavitve naslednjih avtoric in avtorjev ter dogodke z njimi: Cvetka Lipuš, Vinko Möderndorfer, Sebastijan Pregelj, Alma M. Karlin, Andrej E. Skubic in Florjan Lipuš.

Med 26. in 30. marcem pa bomo s slovensko nacionalno stojnico prisotni na knjižnem sejmu v Bologni, na njej bodo na voljo tudi štiri individualne mize za sestanke založnikov. Tudi letos bomo organizirali skupinski avtobusni prevoz iz Ljubljane v Bologno, o podrobnostih vas bomo še obvestili.

Uspešna predstavitev slovenske literature v Indiji

Slovenska delegacija na knjižnem sejmu v Indiji

V začetku januarja (6.-14. januar) se je Slovenija uspešno predstavila na knjižnem sejmu World Book Fair v New Delhiju, ki je največji mednarodni knjižni sejem v tem delu Azije. Javna agencija za knjigo se je pridružila skupini evropskih držav, ki so opremile evropski paviljon, saj je bila Evropska unija letos v fokusu kot regijska gostja.
Na sejmu so sodelovali naslednji slovenski avtorji in avtorice: Manica K. Musil, Evald Flisar, Jasmin B. Frelih, Andrej Hočevar, Ivo Svetina in dr. Zmago Šmitek.

Vtise s sejemskih dogodkov si lahko ogledate v fotogaleriji s klikom na Preberi več.Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane