JAK RS

E-novičnik

Odštevanje pred letošnjim Frankfurtskim knjižnim sejmom se je začelo!

Javna agencija za knjigo v družbi petih slovenskih založnikov bo na letošnjem sejmu (10.-14. oktober) ponovno zastopala slovensko literaturo v dvorani 5.0, na stojnici C103, dve slovenski založbi se predstavljata s samostojnima stojnicama (več v našem prejšnjem novičniku).

Vse založnike, ki nam primerkov svojih knjig in katalogov za našo stojnico še niste dostavili ali poslali, pa jih nameravate, pozivamo, da to storite najkasneje do torka, 1. oktobra do 16.00. Prav tako vse tiste sozaložnike, ki se boste sejma udeležili osebno, pozivamo, da nas čim prej kontaktirate v zvezi s sejemskimi vstopnicami na anja.kovac(at)jakrs.si.  

Preberi več ...

Konec oktobra prihaja Beograjski knjižni sejem

Med 21. in 28. oktobrom letos se bomo mudili na Beograjskem knjižnem sejmu, kjer nas v družbi založb Pivec, Sodobnost International in Beletrina najdete na stojnici 2224/2 v dvorani 2A.

Na sejem potuje tudi pet slovenskih avtoric in avtorjev: Stanka Hrastelj, Petra Kolmančič, Mojca Kumerdej, Bina Štampe Žmavc ter Avgust Demšar.

Preberi več ...

Priprave na dunajski knjižni sejem Buch Wien v polnem teku

V novembru se bo Javna agencija za knjigo s stojnico v dvorani D, B11 in trinajstimi dogodki, ki jih prirejamo v sodelovanju z dunajsko Skico ter številnimi drugimi partnerji, s slovenskimi avtorji predstavila na Dunajskem knjižnem sejmu Buch Wien (7.-11. november).

Letos bomo na sejmu organizirali mreženje s predstavniki avstrijskih literarnih revij, ki bo v petek, 9. novembra od 13. ure dalje v sejemski restavraciji (1. nadstropje). Ta dan bomo tako kot lansko leto organizirali avtobusni prevoz na Dunaj z odhodom iz Ljubljane predvidoma ob 7.00 in povratkom v Ljubljano ob 22.00. Več informacij in zbiranje prijav sledi z naslednjim novičnikom.

Znani so udeleženci letošnjega študijskega potovanja za tuje založnike, ki ga organizira JAK

Letošnje študijsko potovanje bo namenjeno tujim urednikom in založnikom otroške in mladinske literature, ter posrednikom in organizatorjem dogodkov, ki bodo Slovenijo obiskali v času Slovenskega knjižnega sejma med 21. in 24. novembrom. Izmed rekordnega števila prijav – 54 prijavljenih iz 22 držav – je bilo izbranih 17 založb in organizacij.

Seznam po državi in po abecedi si lahko ogledate TUKAJ.

Vabilo na sestanek prejemnikov sredstev, ki izvajajo mednarodne aktivnosti v tujini

Javna agencija za knjigo RS bo predvidoma 5. oktobra 2018 poslala vsem pogodbenikom na razpisu JR2-PROGRAM-2016-2019, vsa področja (KP, RP, BK; LP in MS),  Poziv k oddaji programa in finančne konstrukcije za leto 2019. Poziv bo odprt do 14. 11. 2018.

Da bomo v mednarodnem prostoru lahko nastopali čim bolj komplementarno, v četrtek, 18. oktobra, ob 14. urina sedežu agencije (Metelkova 2b, Ljubljana) organiziramo sestanek za vse aktualne prejemnike, ki izvajajo mednarodne aktivnosti v tujini.

Preberi več ...

Prestižni literarni nagradi za Majo Haderlap in Florjana Lipuša

To jesen se veselimo prestižnih literarnih nagrad za dva izmed najvidnejših slovenskih zamejskih avtorjev z avstrijske Koroške: Maja Haderlap je 16. septembra v švicarskem Zürichu prejela nagrado Maxa Frischa, Florjanu Lipušu pa bodo 1. oktobra na Dunaju slovesno podelili Avstrijsko državno nagrado.

Avtorjema čestitamo in vas vabimo k branju članka o nagradah in nagrajencihMeje mojega jezika niso meje mojega literarnega sveta, ki ga najdete TUKAJ, ter portreta Maje Haderlap, ki je na voljo TUKAJ.

 

Odprt je razpis za literarno nagrado EBRD 2019

Za lani ustanovljeno nagrado v vrednosti 20.000€, ki si jo razdelita avtor in prevajalec knjige, se lahko potegujejo prvič v angleščino prevedene knjige tujih avtorjev, ki bodo izšle med 15. novembrom 2017 in 14. novembrom 2018 pri založbah s sedežem v Združenem kraljestvu. Rok za prijave, ki jih lahko oddajo izključno omenjene založbe, je 1. november 2018.

Nagrado podeljuje banka EBRD v partnerstvu z organizacijo British Council. Več TUKAJ.

Slovenski založniki in agenti v tujini

V jesenski sejemski sezoni izpostavljamo programe mreženj oz. fellowshipe, v katere so bili sprejeti slovenski založniki, uredniki in agenti, ter jim želimo čim več uspeha pri promociji del slovenskih avtoric in avtorjev!

Kdo se je, oziroma se bo mudil kje, si lahko prebereteTUKAJ.

Prijavite dela za nagrade knjižnega sejma v Bologni!

Kot vsako leto bodo na sejmu otroških knjig v Bologni, ki bo potekal med 1. in 4. aprilom 2109, najboljšim knjigam za otroke podelili več nagrad.

Nagrade so razporejene v štiri sekcije, žirija pa bo podelila tudi posebno nagrado New Horizons Special Jury Prize, ki bo izbrana iz vseh prijavljenih del.

Več o sekcijah in pogojih za prijavo je na voljo TUKAJ.

Srečanje založnikov v Istanbulu

Istanbul Fellowship program je od leta 2016, ko je bil ustanovljen, gostil 344 založnikov iz 67 držav sveta. V okviru 3-dnevnega programa so imeli udeleženci možnost srečanja s številnimi mednarodnimi založniki ter možnost prodaje in kupovanja avtorskih pravic. Poleg tega so spoznavali tako turški založniški trg kot tudi zakonitosti ostalih trgov, katerih predstavniki  so se udeležili programa.

4. Istanbul Fellowship program bo na sporedu februarja 2019. Prijava je možna od 1. oktobra dalje. Dodatne informacije in prijavnica so na voljo TUKAJ.Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane