JAK RS

E-novičnik

Založniške novice št. 23, januar 2019

Napovedujemo Javni poziv za področje mobilnosti v tujini za leto 2019

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije bo predvidoma 15. februarja 2019 objavila Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini za leto 2019 za projekte, ki se bodo zgodili do vključno 30. 6. 2019..

Poziv je namenjen avtorjem, založnikom, urednikom, literarnim agentom in prevajalcem za povračilo potnih stroškov v povezavi z dogodki v tujini. Pred prijavo vas prosimo, da preberete besedilo poziva.

Več na tej povezavi.

Prvi letošnji rok za prijavo prevodov na Traduki: 1. februar 2019

Bliža se rok za oddajo obrazcev mreže Traduki za kritje prevoda ali nakupa avtorskih pravic.  Spomnimo: Traduki podpira prevode iz nemškega v albanski, bosanski, bolgarski, hrvaški, makedonski, črnogorski, romunski, srbski in slovenski jezik, pa tudi prevode iz teh jezikov v nemščino ter tudi med naštetimi jeziki. Upoštevajo dela 20. in 21. stoletja s področja leposlovja, stvarne literature ter otroške in mladinske književnosti.

Obrazci so na voljo tukaj.

JAK to pomlad na knjižnih sejmih v Parizu, Leipzigu in Bologni

Med 15. in 18. marcem bo JAK sodeloval na pariškem knjižnem sejmu Livre Paris, med 21. in 24. marcem 2019 se bomo z nacionalno stojnico že tradicionalno udeležili knjižnega sejma v Leipzigu, in sicer v hali 4, stojnica D503, med 1. in 4. aprilom pa bomo s slovensko nacionalno stojnico prisotni na knjižnem sejmu v Bologni, kjer bomo leta 2021 nastopili kot častna gostja. 

Preberite več.

Letos na kurirani ilustratorski razstavi iz Slovenije izbrali Ano Zavadlav!

Slovenske ilustratorke in ilustratorji v Bologni odlično kotirajo, saj se vedno znova uvrščajo na skupinsko razstavo, ki je zelo selektivna pri svoji izbiri - lani Andreja Peklar, letos Ana Zavadlav, nekaj let pred tem Peter Škerl, pred desetletjem in več Alenka Sottler, Polona Lovšin … zagotovo bo odmevala tudi osrednja slovenska ilustratorska razstava leta 2021, ko bomo v Bologni častna gostja.

Preberite več.

Spremljajte nas tudi na Facebooku in na naši spletni strani www.jakrs.si.Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane