JAK RS

E-novičnik

Založniške novice št. 24, februar 2019

V drugih letošnjih založniških novicah Javne agencije za knjigo boste izvedeli vse o tem kaj pripravljamo za spomladanske mednarodne knjižne sejme in kako lahko pri tem sodelujete tudi založniki. Objavljamo seznam letošnjih prejemnikov nagrade Bologna Ragazzi Awards in seznam naših aktualnih pozivov in razpisov. Za konec pa še novici o podpori prevodom iz italijanščine in fellowshipu za založnike v kanadskem Montrealu, ki ga razpisuje združenje urednikov Québec Édition.

Spremljajte nas še naprej tudi na www.jakrs.si in na Facebooku.

JAK s stojnico prvič na mednarodnem knjižnem sejmu v Parizu

Z nacionalno stojnico se bomo letos prvič udeležili mednarodnega knjižnega sejma v Parizu, kjer v središče postavljajo Evropo kot regijo, zato se bo tudi Slovenija občinstvu predstavila v okviru Evropskega paviljona (stojnica K114). Sejem bo potekal med 15. in 18. marcem.

Preberite več.

Bliža se sejem otroških knjig v Bologni

Med 1. in 4. aprilom bomo z nacionalno stojnico (dvorana 29, stojnica C34-D33, tokrat se širimo na 64 kvadratnih metrov) v družbi odličnih slovenskih založnikov prisotni na sejmu otroških knjig v Bologni. S samostojno stojnico se v Bologni predstavljata tudi založbi Mladinska knjiga in Morfem. Vse razstavljavce in sorazstavljavce čaka pester strokovni program, ponovno pa organiziramo tudi enodnevni obisk sejma za vse zainteresirane!

Preberite več.

Znani so letošnji dobitniki Bologna Ragazzi Awards 2019

Znani so letošnji dobitniki nagrad Bologna Ragazzi, ki jih Bolonjski knjižni sejem vsako leto podeljuje najkakovostnejšim otroškim slikanicam v šestih različnih kategorijah. Za rekordnih 1.500 naslovov iz 43 držav, ki jih je letos žirija prejela v presojo, velja, da predstavljajo najaktualnejše trende in tematike v otroški literaturi. Bilo je tudi nekaj prijav iz Slovenije, a še vedno premalo.

Preberite več.

Marec je tudi mesec za knjižni sejem v Leipzigu

Med 21. in 24. marcem se bomo z nacionalno stojnico že tradicionalno udeležili knjižnega sejma v Leipzigu (dvorana 4, stojnica D503). Program, ki ga tudi tokrat delno soustvarjamo z mrežo Traduki, Slovenskim kulturnim centrom v Berlinu ter slovenskimi in tujimi založbami, vključuje predstavitve številnih avtoric in avtorjev z novimi prevodi v nemščino* ter 20 dogodkov z njimi, na sejmu in v mestu.

Preberite več.

Objavljeni so novi razpisi in pozivi za leto 2019

Na spletni strani Javne agencije za knjigo so bili nedavno objavljeni novi razpisi in poziv: »Rastem s knjigo OŠ in SŠ 2019«, »Elektronsko založništvo« in »Mobilnost v tujini«. Ne spreglejte jih!

Preberite več.

Podpora prevodom iz italijanščine – rok 31. marec!

Italijansko ministrstvo za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje razpisuje nagrade in podpore za prevode italijanskih literarnih in znanstvenih del. Razpis velja za dela, ki bodo izšla po 1. avgustu 2019, prijaviti pa se je mogoče do 31. marca.

Vse informacije in razpisna dokumentacija so na voljo pri Italijanskem inštitutu za kulturo v Sloveniji.

Fellowship za založnike v kanadskem Montrealu – rok prijave 1. junij!

Združenje urednikov kanadske zvezne države Québec, Québec Édition, razpisuje fellowship za založnike, ki bo potekal v času montrealskega knjižnega sejma, med 19. in 24. novembrom 2019. T. i. Rendez-vous program krije celotne stroške poti in bivanja ter obljublja ogled montrealske literarne scene, srečanja z založniki in obisk sejma. Izmed prijavljenih bodo izbrali 10 založnikov iz vsega sveta.

Več o programu in prijavnica je na voljo tukaj.Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane