JAK RS

E-novičnik

17. maja odpiramo razpis za večletne zahtevne knjižne projekte in drugi poziv za mobilnost

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije bo v petek, 17. maja 2019 objavila Javni razpis za sofinanciranje večletnih zahtevnih knjižnih projektov za obdobje 2019 do 2021 (JR8–VKP–2019–2021) in drugi letošnji Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini za leto 2019 (v nadaljevanju: JP2–M–2019), na katerega se bodo lahko prijavljali prijavitelji, ki so/bodo izvedli svoje projekte med 1. majem 2019 in 31. decembrom 2019.

Več o JR8–VKP–2019–2021.

Več o JP2–M–2019.

Založniško srečanje v Münchnu 23. maja - priložnost za slovenske založnike in urednike leposlovja za odrasle in humanistike

JAK v sodelovanju z Literaturhaus München in Frankfurtskim knjižnim sejmom organizira založniško srečanje slovenskih založnikov in urednikov z njihovimi nemškimi, švicarskimi in avstrijskimi kolegi. Srečanje bo potekalo v četrtek, 23. maja 2019, med 14.00 in 18.00 v Literaturhaus München (Salvatorplatz 1, 80333 München). Med doslej potrjenimi nemškimi založbami, ki se bodo udeležile srečanja, so: Matthes & Seitz, Droemer Knaur, Kiepenheuer und Witsch, Edition 5, Residenz, Verbrecher Verlag in druge. Srečanja se bodo udeležili tudi vabljeni kulturni novinarji in kulturni producenti.

Preberite več.

Založniški kongres 13. junija na Bledu - predstavitev nacionalne knjižne promocijske kampanje v Nemčiji

JAK tudi letos aktivno sodeluje pri ustvarjanju programa Kongresa založnikov, ki bo v četrtek, 13. junija na Bledu. Na pobudo Društva slovenskih založnikov gre letošnji razmislek v smeri nacionalnih akcij za branje in kupovanje knjig, zato smo na kongres povabili Anne-Mette Noack iz nemške Založniško-knjigotrške zbornice. Noackova koordinira nacionalno promocijsko kampanjo, ki se je v Nemčiji začela že leta 2013 in še traja – od leta 2017 poteka pod novim sloganom Jetzt ein Buch! (Knjiga zdaj!).

Preberite več.

Podjetniški sklad objavil poziv za digitalni marketing

Se pripravljate na vzpostavitev nove spletne strani, mobilne aplikacije ali spletne trgovine in potrebujete finančna sredstva za pomoč pri realizaciji? Slovenski podjetniški sklad ponuja v okviru kohezijskih sredstev javne pozive, eden izmed njih se imenuje VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING

Pozivi so namenjeni malim in srednje velikim podjetjem, pri čemer je pogoj le, da podjetje opravlja (tudi) gospodarsko dejavnost, torej - samozaposleni, s.p.-ji in tudi zavodi/društva se lahko prijavijo na poziv v kolikor opravljajo gospodarsko dejavnost – tržijo svoje storitve (upravičeni so torej tako založniški subjekti kot na primer samostojni avtorji, prevajalci, ilustratorji, lektorji ipd., registrirani kot samozaposleni v kulturi ali s.p.).

Preberite več.

Istanbul fellowship 2019 – intenzivno tridnevno druženje ter tkanje profesionalnih in osebnih vezi

Poročilo Katje Kac, sodelavke za mednarodno sodelovanje pri KUD Sodobnost International

Med 26. in 28. februarjem letos je v Istanbulu potekal četrti Fellowship Program pod okriljem največje turške organizacije založnikov Turkish Press and Publishers Copyright & Licensing Society (TBYM). Namen programa je sodelovanje med založniki z različnih koncev sveta, prodaja pravic in uveljavljanje Istanbula na področju mednarodnega sodelovanja in izmenjav.

Od leta 2016, ko so prvič gostili založnike iz 14 držav, se je program razvil v mesto druženja za skoraj 200 založnikov iz kar 68 držav. V tridnevnem programu je bilo realiziranih nepredstavljivih 2778 sestankov.

Preberite več.

Anja Mugerli na evropskih festivalih romanesknih prvencev v Kielu in Budimpešti

Poročilo Anje Mugerli s festivalov, ki sta potekala med 25. in 28. aprilom v Budimpešti in med 2. in 5. majem v nemškem Kielu

Preberite več.

Oba festivala, ki sta sicer organizacijsko nepovezana, že tradicionalno vsako leto med številnimi gosti iz vse Evrope gostita tudi slovensko avtorico ali avtorja. Ob obeh festivalih izideta večjezični publikaciji z vzorčnimi prevodi odlomkov iz izbranih romanov v angleščino, nemščino in francoščino (Kiel) ter angleščino in madžarščino (Budimpešta). Pri izboru slovenskih avtorjev, ki poteka vsako leto v decembru, sodeluje JAK, zato založnike pozivamo, da nam konec letošnjega leta na anja.kovac(at)jakrs.si sporočijo predloge svojih avtorjev romanesknih prvencev, ki bi jih želeli poslati na gostovanje v Kiel ali Budimpešto v letu 2020.Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane