JAK RS

E-novičnik

Znani so udeleženci letošnjega študijskega potovanja za založnike in novinarje

Letošnje študijsko potovanje bo namenjeno založnikom leposlovja in humanistike, kulturnim novinarjem in kulturnim producentom, ki se bodo v Sloveniji mudili med 22. in 25. avgustom. Izmed 45 prijav je JAK izbrala 18 sodelujočih iz sedmih držav. V naslednjem novičniku vas bomo obvestili o urniku študijskega potovanja in organizaciji srečanja z založniki oziroma uredniki, s ciljem prodaje prevodnih pravic, ki je predvideno za petek, 23. avgusta, zato nas spremljajte še naprej!

Preberite več.

Z letošnjega Kongresa slovenskih založnikov

13.  junija je na pod geslom »Knjiga? Knjiga!« na Bledu potekal 17. Kongres slovenskih  založnikov,  ki ga organizira Društvo slovenskih založnikov. JAK je letos k programu prispevala gostujoče  predavanje  vodje marketinga pri nemški Založniško-knjigotrški zbornici,  Anne-Mette  Noack. Gostja  je  zbranemu  občinstvu  predstavila nacionalno  promocijsko kampanjo, ki poteka pod sloganom Jetzt ein Buch! (Knjiga zdaj!). 

Preberite več.

Aktualno: Javni razpis za sofinanciranje izdaje izvirnih slikanic in promocijske antologije slovenskih avtorjev za otroke in mladino v angleščini

Javni razpis za sofinanciranje izdaje izvirnih slikanic in promocije slovenskih avtorjev za otroke in mladino v tujini v obliki promocijske antologije v angleščini bo odprt med 14. junijem in 15. julijem 2019 (oznaka razpisa: JR9–S–PA–2019).

Preberite več.

Znane so udeleženke in udeleženci 9. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti

Znanih je 13 izbranihprevajalk in prevajalcev slovenske književnosti iz devetih držav, ki bodo med 17. in 22. avgustom 2019 sodelovali na 9. mednarodnem prevajalskem seminarju slovenske književnosti v Mariboru in Ljubljani.

Preberite več.

Odprte prijave na fellowship Šanghajskega knjižnega sejma!

V okviru mednarodnega sejma otroških knjig v Šanghaju China Shanghai International Children’s Book Fair (CCBF) bo med 11. in 16. novembrom 2019 potekal šestdnevni program, namenjen založnikom in urednikom, ki jih zanima kitajski trg otroških knjig, nekaj mest pa je rezervirano tudi za tiste, ki pravice kupujejo, literarne agente in skavte. Rok za prijave je 24. junij!

Preberite več.

Odprte so prijave za Invitation and Fellowship Program v Rimu na knjižnem sejmu Più libri più liberi

Rimski knjižni sejem za neodvisne založnike Più libri più liberi  (4.-8. december 2019)  razpisuje prijave na t. i. Invitation Program, ki bo potekal prva dva dneva sejma. Organizatorji bodo v program sprejeli do 30 prijavljenih založnikov z vsega sveta, ki jih zanimajo programi malih in srednjih italijanskih založb ter nakup pravic. Prijave zbirajo na rights(at)plpl.it do 12. julija.

Preberite več.

Poročilo s slovensko-nemškega založniškega srečanja v Münchnu

V četrtek, 23. maja smo v Literaturhaus München v sodelovanju s Frankfurtskim knjižnim sejmom izvedli založniško srečanje slovenskih in nemško govorečih založnikov, ki se ga je udeležilo 22 založnikov iz Nemčije in Avstrije. Preberite več.

Na srečanju smo premierno predstavili kratki video o petih slovenskih avtoricah Anji Golob, Ani Schnabl, Anji Mugerli, Nataši Kramberger in Katji Perat, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Vabljeni k prijavi na 35. Slovenski knjižni sejem

Upravni odbor SKS vse zainteresirane razstavljavce vabi k sodelovanju na 35. Slovenskem knjižnem sejmu, ki bo potekal od 26. novembra do 1. decembra 2019.

Preberite več.

Preživite poletje ob branju (in kupovanju) dobrih knjig!

Če ste v dilemi, kaj brati, ima Samo Rugelj iz založbe UMCO za vasnekaj namigov.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

 Javna agencija za knjigo RS
Metelkova ulica 2b
1000 Ljubljana
  Kontakt
Prijava
Facebook

JAK RS 2015 © Vse pravice pridržane