Preskoči na vsebino
  • Košarkarji s knjigami
Noč knjige 2015

Noč knjige

Slovenija se je leta 2014 prvič pridružila mednarodnemu dogodku »Noč knjige«, s katerim se slavljenje knjige ob svetovnem dnevu knjige 23. aprila v ZDA, Nemčiji, Veliki Britaniji, na Irskem in od leta 2012 tudi na Hrvaškem že tradicionalno podaljšuje dolgo v noč.

V prvi »Noči knjige« se je v 79 slovenskih krajih zvrstilo več kot 300 dogodkov, namenjenih dvigovanju zavesti o pomenu branja. Filmske maratone po knjižnih predlogah, literarna branja in pogovore z avtorji, literarne performanse ter knjižno-glasbene preplete in ustvarjalne delavnice so obiskali ljubitelji knjig vseh generacij. Knjigarne so kupce sprejemale do poznih ur ali kar vso noč, organizirani pa so bili tudi številni knjižni bazarji in dobrodelna zbiranja knjig.

Noč knjige 2015

Plakat Noč knjige 2015

»Noči knjige« v letu 2015, ki je ponujala še pestrejši in obsežnejši program, se je kot sofinancerka in koordinatorka pridružila tudi Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Dogodki

Zaključek bralnih srečanj za odrasle in mladino v Knjižnici Črnomelj

Andrej Rozman - Roza v Knjižnici Črnomelj-1

V Knjižnici Črnomelj so izvedli zaključek bralnih srečanj za odrasle in mladino v sklopu prireditve »Noč knjige« 23. aprila 2015.

Andrej Rozman - Roza v Knjižnici Črnomelj-2

Člane Bralnega kluba za odrasle, Bralne značke za odrasle in Srečanja s knjižničarko je s svojim nastopom razveselil Andrej Rozman - Roza. Bralne projekte sta finančno podprli Občina Črnomelj in Občina Semič; Javna agencija za knjigo Republike Slovenije je omogočila knjižne nagrade za zveste bralce.