Preskoči na vsebino
  • Košarkarji s knjigami

Slovenski knjižni sejem

Javna agencija za knjigo RS vsako leto sofinancira literarno-avtorski del Slovenskega knjižnega sejma, ki ga izvaja Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS. Poleg tega JAK sofinancira različne stanovske nagrade in dogodke, ki jih v okviru sejma izvajajo sofinancirani prijavitelji programov in projektov bralne kulture in literarni prireditev. 

 

36. Slovenski knjižni sejem je e-SKS 

JAK v letu 2020 omogoča brezplačno udeležbo vseh založnikov na prvem virtualnem Slovenskem knjižnem sejmu. Preberite več.

Slovenski knjižni sejem je najstarejši, največji in najpomembnejši dogodek v slovenski knjižni industriji. Trenutne epidemiološke razmere, posledica naraščajočih koronskih okužb in zaradi tega zaostrenih protiukrepov narekujejo, da bo tokratni sejem v celoti potekal na spletu.

Na naslovu www.knjiznisejem.si bo izhodišče, srečevališče in presečišče spletnih dogodkov ter virtualni prostor za nakupovanje knjig večine slovenskih založb. Vhod v e-cono bo s spletne strani sejma http://www.knjiznisejem.si/, zavihek e-sejem bo odprl dve možnosti: pregledovanje virtualnega kataloga sodelujočih skoraj sto založb in njihovih programov, z možnostjo nakupa knjig, ter obisk različnih spremljevalnih dogodkov, pogovorov, nastopov, panelov, podelitev nagrad, prenosov v živo … na spletni strani in posebnem YouTube kanalu, vse dni sejma.

Narazen, a vendarle skupaj je osnovno vodilo letošnjega tako drugačnega, posebnega sejma. Še nikoli v 48-letni sejemski zgodovini ni bilo tako. Kako uspešen bo, bodo odločili obiskovalci spletnega sejma sami. Tudi letos velja slogan: Vstopnine ni, kupite knjigo več!

 

Slovenski knjižni sejem 2014

Stojnica JAK na SKS 2014

Na jubilejnem 30. slovenskem knjižnem sejmu, ki je potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani od 25. do 30. novembra 2014, se je Javna agencija za knjigo Republike Slovenije prvič predstavila s svojo stojnico.

Predstavitvena gradiva RSK na SKS 2014

Obiskovalcem smo predstavili informativna gradiva, povezana z novim Zakonom o enotni ceni knjige (ZECK) in z nastajajočim spletnim revijalnim portalom »Revije.si«. Dodatno pozornost smo namenili predstavitvi mednarodne dejavnosti ter z videogradivom podprti promociji bralnih kampanj »Rastem s knjigo« in »Bližji knjigi«.

Slavko Pregl na SKS 2014

Na sejmu sta na Pisateljskem odru v okviru programa Društva slovenskih pisateljev za otroke in mlade potekali tudi prireditvi, povezani s projektom »Rastem s knjigo«: v četrtek, 27. 11., ob 10.00 je nastopil Slavko Pregl, v soboto, 29. 11., ob 10.00 pa se je predstavila Suzana Tratnik.

Suzana Tratnik na SKS 2014