Preskoči na vsebino
  • Javni razpisi in pozivi (Foto: Stockphoto)

Razpisi in pozivi

Časovna preglednica razpisov in pozivov Zaprt Odprt V pripravi

Nov22
Dec22
Jan23
Feb23
Mar23
Apr23
May23
Jun23
Jul23
Aug23
Sep23
Oct23
Prijava v sistem Pomoč
Aplikacija za pripravo vlog za tekoče javne razpise Aplikacija za pripravo vlog za tekoče javne razpise Registracija Prijava
13. 05.

JP1–FRANKFURT-MOBILNOST–2022

Veljavnost razpisa: 14. 10.
Status Arhiv
JP1–FRANKFURT-MOBILNOST–2022

Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini (v nadaljevanju: JP1–FRANKFURT-MOBILNOST–2022).

 

Predmet in namen javnega razpisa

Predmet javnega poziva je sofinanciranje projektov mobilnosti avtorjem leposlovnih ali humanističnih del, ki ustvarjajo v slovenskem jeziku, založnikom/urednikom izvirnih slovenskih leposlovnih ali humanističnih del, literarnim agentom, ki zastopajo enega ali več založnikov izvirnih slovenskih leposlovnih ali humanističnih del enega ali več avtorjev izvirnih slovenskih leposlovnih ali humanističnih del; prevajalcem leposlovnih ali humanističnih del iz slovenskega v tuje jezike in iz tujih jezikov v slovenski jezik ter drugim predstavnikom podjetij, ki se ukvarjajo z založništvom. Sofinancirani bodo projekti mobilnosti, ki se nanašajo na vabljene nastope na kulturnih prireditvah v tujini, namenjene predvsem širši javnosti.

 

Prijavitelji in upravičeni stroški

Prijavitelji morajo imeti sedež oziroma stalno prebivališče v Sloveniji. Prijavitelji iz kohezijske regije Vzhodna Slovenija se na poziv lahko prijavijo z dvema projektoma, prijavitelji iz kohezijske regije Zahodna Slovenija pa z enim projektom. Podatki glede delitve na kohezijski regiji se nahajajo na tej povezavi.

 

Prijavitelji lahko zaprosijo za fiksen znesek 747,67 EUR za območje A in 1.343,65 EUR za območje B za projekte mobilnosti izvedene do 31. 12. 2022. Upravičeni stroški so stroški poti, nočitev in dnevnic.

 

Države, ki se v kontekstu tega javnega poziva uvrščajo v območje A: države EU, Albanija, Andora, Belorusija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Islandija, Kosovo, Liechtenstein, Moldavija, Monako, Norveška, Romunija, San Marino, Severna Makedonija, Srbija, Švica, Ukrajina, Vatikan, Združeno Kraljestvo. Preostale države se uvrščajo v območje B.

 

Za informacije o pogojih, prosimo, preberite celotno besedilo poziva.

OBRAZEC AVTORJI

OBRAZEC PREVAJALCI V SLOVENŠČINO

PREVAJALCI V TUJE JEZIKE

OBRAZEC ZALOŽBE

 

Rok za prijavo

Poziv bo odprt do 14. oktobra 2022.

Kontaktna oseba za poziv:

Tjaša Urankar, e-pošta:Tjaša Urankar (tjasa.urankar@jakrs.si, +386 1 369 58 25)

Imate vprašanje

Vaše ime:
E-pošta:
Organizacija:
Vprašanje: