Preskoči na vsebino
  • Mednarodna sejemska stojnica JAK

Mednarodni knjižni sejmi 2011

 

V letu 2011 smo organizirali nacionalno stojnico v Leipzigu, Bologni in Frankfurtu. Sodelovali smo tudi pri predstavitvah slovenske literature na več drugih sejmih in festivalih, mdr. na knjižnih sejmih v Pragi, Budimpešti in Sofiji.

Knjižni sejem v Budimpešti, 14. 4.–17. 4. 2011

Tadej Golob na knjižnem sejmu v Budimpešti 2011

 

V obširnem programu 18. mednarodnega knjižnem sejma v Budimpešti sta sodelovala Drago Jančar in Dušan Šarotar, s kresnikom nagrajeni Tadej Golob (Svinjske nogice, Litera 2009) pa je kot gost na okroglih mizah nastopil na Festivalu prvega romana.

Dušan Šarotar na knjižnem sejmu v Budimpešti 2011
Drago Jančar na knjižnem sejmu v Budimpešti 2011
Predstavitev prevoda Jančarjevega romana na knjižnem sejmu v Budimpešti 2011

Drago Jančar je nastopil v več diskusijah  in na sejmu predstavljal tudi svoj najnovejši prevod v madžarščino. Roman Drevo brez imena (Modrijan 2008) je pod naslovom A névtelen fa izšel pri založbi L'Harmattan, kot pri prejšnjih izdajah pa je delo v madžarski jezik odlično opravila prevajalka Orsolya Gállos.

Predstavitev slovenskih avtorjev na knjižnem sejmu v Budimpešti 2011

Vsi slovenski avtorji so sodelovali tudi na zelo obiskanem pogovoru s študenti slovenskega jezika, ki ga je organiziral Mladen Pavičić, lektor slovenskega jezika na Univerzi ELTE v Budimpešti. Tadej Golob in Dušan Šarotar sta imela tudi individualna srečanja z zainteresiranimi madžarskimi založniki, ki so pokazali velik interes za prevod Šarotarjevega Bilijarda v Dobraju (Študentska založba 2007).