EU Skladi

Predstavitvena gradiva

Kakovostno pripravljena informativna gradiva so za predstavitev slovenske literature v tujini izjemno pomembna. Gradiva morajo biti raznolika po obsegu in vsebini ter z izčrpnimi informacijami o avtorjih, prevajalcih, založbah, uradnih ustanovah ipd. zajemati vse deležnike na področju knjige.

Izkaznica slovenskega založništva

Izkaznico je po naročilu Javne agencije za knjigo leta 2019 pripravilo podjetje UMCO. Izkaznica je v angleškem jeziku.

Katalog avtorjev, ilustratorjev in založnikov Bologna

Angleški katalog izide vsako drugo leto. V njem so predstavljeni nagrajeni slovenski avtorji in ilustratorji, navedene so vse glavne slovenske nagrade s področja otroškega in mladinskega leposlovja. Katalog vsebuje še seznam založnikov predstavljenih del in njihovih kontaktov ter informacije o oblikah sofinanciranja, ki jih nudita Javna agencija za knjigo in Trubarjev sklad.

Katalog slovenskih založnikov

Angleški katalog je nastal za potrebe knjižnega sejma v Frankfurtu. Pripravila ga je Gospodarska zbornica Slovenije. Katalogi slovenskih avtorjev Angleški in nemški katalogi avtorjev so sofinancirani projekti na javnih razpisih in pozivih Javne agencije za knjigo.

Letaki slovenskih avtorjev

Štiristranski letaki v angleščini ali nemščini predstavljajo posamično delo ali opusa avtorja. Letake se izdela za avtorje, ki sodelujejo v programu na knjižnem sejmu v Leipzigu v organizaciji Javne agencije za knjigo in institucij, s katerimi agencija sodeluje, ter za avtorje, ki so vključeni v mednarodni prevajalski seminar.

Knjižice vzorčnih prevodov

Zbirka vzorčnih prevodov posamičnega dela izbranega avtorja je rezultat mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske literature. V knjižicah so biografija avtorja in oris njegovega opusa, izvleček prevajanega dela in prevodi vseh na prevajalskem seminarju sodelujočih prevajalcev, ki so predstavljeni tudi s svojimi biografijami in kontakti. Dodane so informacije o oblikah sofinanciranja s strani Javne agencije za knjigo in Trubarjevega sklada s kontakti.

Posamični vzorčni prevodi

Predstavljena besedila so projekti, sofinancirani na javnih razpisih in pozivih Javne agencije za knjigo ter besedila, ki so jih Javna agencija za knjigo in druge sorodne ustanove financirale za namene mednarodnih nastopov slovenskih avtorjev.