Preskoči na vsebino
  • Mednarodna sejemska stojnica JAK

Knjižni sejem v Bologni, 19. 3.–22. 3. 2012

Slovenska stojnica na knjižnem sejmu v Bologni 2012

Leta 2012 se je slovenska mladinska in otroška literatura ponovno predstavljala na mednarodnem knjižnem sejmu v Bologni. Slovenska nacionalna stojnica je bila na istem mestu kot leta 2011, skoraj enaka pa je bila tudi njena podoba. Nagrajene avtorje in ilustratorje smo znova predstavili na velikih panelih, na policah pa so bile poleg našega promocijskega gradiva in materialov posamičnih založb izbrane vrhunske in kakovostne knjige slovenskih avtorjev. V letu 2012 smo ponovno pripravili tudi katalog avtorjev in ilustratorjev, ki je požel veliko zanimanja.

Predstavitev slovenskih ilustratorjev na stojnici JAK v Bologni 2012

Predstavitve na panelih

Slovenska stojnica na knjižnem sejmu v Bologni 2012

Na panelih smo predstavili:

  • avtorje: Mateta Dolenca, Milana Deklevo, Živo Deu in Baro Kolenc, Majdo Koren, Miroslava Košuto, Svetlano Makarovič, Toneta Pavčka, Andreja Rozmana Rozo, Primoža Suhodolčana, Petra Svetino, Bino Štampe Žmavc;
  • ilustratorje: Zvonka Čoha, Danijela Demšarja, Kostja Gatnika, Marjana Mančka, Lilo Prap, Alenko Sottler, Damijana Stepančiča in Melito Vovk.


Kljub zmanjšanemu proračunu nam je uspelo v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS v Bologno peljati okoli 100 slovenskih avtorjev, ilustratorjev, mentorjev bralne značke, založnikov ter drugih navdušencev nad otroško in mladinsko literaturo, odpovedati pa smo se morali popoldanskemu sprejemu.

Nagrade 2012

Čakanje na razglasitev prejemnika Spominske nagrade Astrid Lindgren na sejmu v Bologni 2012

Čakanje na razglasitev prejemnika Spominske nagrade Astrid Lindgren (ALMA). Nagrado je prejel Guss Kuijer, slovenska nominiranka je bila Lila Prap.

Kandidati za Andersenovo nagrado 2012 na sejmu v Bologni 2012

Kandidati za Andersenovo nagrado 2012. Slovenska sekcija IBBY je nominirala pesnika Toneta Pavčka in ilustratorko Alenko Sottler.

Bele vrane 2012

Bele vrane na knjižnem sejmu v Bologni 2012

Za leto 2011 sta bili izmed slovenskih del v katalog Bele vrane vključeni knjigi Tadeja Goloba Zlati zob, Mladinska knjiga Založba, in Toneta Pavčka Po morju plava kit, Založba Miš.

Fotografije: Katja Stergar