Preskoči na vsebino

Izjava za javnost: Letošnji Frankfurtski knjižni sejem le v digitalni obliki

Ljubljana in Frankfurt, 8. 9. 2020 - S Frankfurtskega knjižnega sejma so danes sporočili, da bo letošnja edicija sejma, ki bo potekal med 14. in 18. oktobrom, izključno digitalna.

Obsejemsko dogajanje bo kljub temu potekalo v živo in sicer v okviru festivala Bookfest City v mestu Frankfurt, na sejmišču bo vse dni sejma deloval ARD oder, na katerem se bodo odvijali dogodki, ki bodo prenašani v živo, prav tako se bo v živo na sejmišču zgodila otvoritvena slovesnost z manjšim številom udeležencev.

Po mesecih priprav na posebno, času pandemije Covid-19 prilagojeno izvedbo sejma, je spričo nedavnih zaostritev pogojev za prehajanje meje med Nemčijo in ostalimi državami vodstvo sejma sprejelo odločitev, da sejem izvedejo le v digitalni obliki. Ta bo potekal na sejemski digitalni platformi, ki razstavljavcem ponuja možnost vzpostavljanja stikov, trgovanja z licencami in udeležbe na digitalnih dogodkih.

Javna agencija za knjigo bo v okviru digitalne izvedbe sejma pripravlja številne vsebine, in sicer:

  • sodelovanje na festivalu Bookfest Digital z dvema video prispevkoma – kratkim filmom z naslovom Umetnost v krizi s sodelujočimi avtorji Alenko Zupančič, Alojzom Ihanom, Mojco Kumerdej, Jasminom B. Frelihom in Mojco Širok, ter video predstavitvijo slovenske kulinarične zvezde Ane Roš in njenega knjižnega prvenca v angleškem jeziku Sun and  Rain (Phaidon), ki bosta na sporedu v soboto, 17. oktobra,
  • fizični dogodek, predstavitev nove izdaje romana Urok južnega morja (AvivA Verlag) Alme M. Karlin v galeriji Fotografie Forum Frankfurt v okviru festivala Bookfest City v četrtek, 15. oktobra,
  • predstavljanje slovenskega knjižnega trga v okviru programa Market Insights in
  • izvedba spletnega B2B srečanja v okviru projekta Vsaka zgodba šteje, katerega partner smo od septembra 2019.

Več o aktivnostih JAK v jesenskih mesecih letošnjega posebnega leta v naših prihodnjih obvestilih.

***

Dodatne informacije: Anja Kovač, anja.kovac@jakrs.si ali 01 230 05 75.